Fædrelandsvennen

Kom, Jesus!

- KATHRINE TALLAKSEN SKJERDAL

Tema: Adventstid og samfunnsve­rdier

«Kom inn, Jesus, kom sterkere inn i samfunnet enn du er i dag.» skrev Per Fugelli. Når man leser det han uttalte om Jesus, er det lett å glemme at her taler en mann som ikke trodde på Gud! Der sekularise­ringen skyver Jesus ut i periferien og gjør ham til en figur for de spesielt interesser­te, henter Fugelli ham tilbake til sentrum av samfunnsli­vet. Ikke bare som et forbilde, men som hvilested, endringsag­ent og kilde til alt godt.

I går var det første søndag i advent. Advent skulle vaere en forberedel­sestid som gjorde godt for det indre livet: Tenne adventssta­ken i stille, mørke vintermorg­ener, rydde vei i hjertet for Jesus og for mennesker i nød. Isteden er det blitt en hektisk kjøpefest. Vil vi egentlig ha det sånn?

«Vi trenger Jesus i åndskampen mot samfunnsfi­ende nummer 1: Mammon. Vi er blitt verdens rikeste land og har vondt av det.» skrev Fugelli. Han skrev også mye om Jesu radikale nestekjaer­lighet og tjenersinn: «Likeverd er ikke nok. «Etter deg», skal du si til Den andre.» Og Jesus bringer håp: «Det er mye faenskap i livet, derfor trenger vi lys. Jesus sa: «Jeg er verdens lys.»» (Kilde: Vårt Land 2.8.13)

Kom, Jesus!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway