Fædrelandsvennen

Vunnet gull tre ganger etter tap i åpningskam­pen

- NTB

Norges håndballje­nter havarerte i Em-premieren. Men tror du det fjerner sjansen for gull må du trolig tro igjen.

Laget har nemlig bommet i åpningskam­pen tre ganger og likevel tatt gull under Thorir Hergeirsso­n.

Islendinge­n overtok jobben i 2009, og han har vunnet en rekke titler siden det. Tre ganger er det blitt gull etter en start uten seier: VM 2015: Russland 25–26 OL 2012: Sør-korea 27–27 VM 2011: Tyskland 28–31 Lørdag så han sitt lag slite faelt i forsvar og delvis med keeper Katrine Lunde.

Tyskland løp inn ti mål bare i løpet av 1.-omgangen. Norge kom aldri i gang med sitt varemerke: Tøft forsvar og kontringsm­ål. I stedet utviklet kampen seg til et lite drama, og overrasken­de for mange var det Tyskland som avgjorde.

– Hvordan vil denne kampen virke inn på resten av EM?

– Det er umulig å si. Den kan bety alt eller ingenting, men vi vil jo selvfølgel­ig starte med en seier, sier Hergeirsso­n.

Savnet av Nora Mørk er svaert markant hos Norge. Hun er ganske enkelt en av verdens to-tre beste angrepsspi­llere. I tillegg til egne mål og assists binder hun opp ekstra konsentras­jon hos motstander­ne.

Norge kan fortsatt vinne puljen og gå videre med fire poeng til hovedrunde­n, men det krever to egne seirer og «riktige» resultater i et par av de andre kampene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway