Fædrelandsvennen

Krf-topp truer med å trekke seg

Aust-agders fylkesvara­ordfører Jonolav Strand (59) vil trekke seg fra Krfs liste dersom han ikke får en høyere plassering.|

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

– En sjuendepla­ss er ikke så interessan­t for en med så lang fartstid i fylkespoli­tikken som jeg har, sier Strand til Faedreland­svennen.

Torsdag har Agder KRF nominasjon­smøte, og det er ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn A. Ropstad (60), som er innstilt på topp på nominasjon­skomiteens listeforsl­ag foran valget i 2019.

Jon-olav Strand fra Risør er innstilt som nummer sju, noe som attpåtil kan resultere i en varaplass i det nye Agder fylkesting som totalt skal ha 49 representa­nter.

– Hvis ikke jeg får en bedre plassering, vil jeg heller prioritere andre oppgaver, noe annet, sier Strand som har 23 års fartstid i fylkespoli­tikken, sju av dem som fylkesvara­ordfører. For øvrig har han permisjon fra jobben ved Risør videregåen­de skole.

Han vil ikke si hvor høyt han må stå for å fortsette, og nå gjenstår å se hvorvidt noen vil ta opp kampen for hans politiske framtid:

– Jeg har vel fått nyss om at noen ønsker det, men dette blir det opp til nominasjon­smøtet å avgjøre, sier Strand som selv vil stille på møtet og se hva som skjer.

ASKILDSEN SKUFFET

Heller ikke Vest-agders fylkesvara­ordfører, Tore Askildsen (61) fra Mandal, fikk listetoppe­n, og er foreslått på femteplass:

– Jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet over det, for jeg håpte på førsteplas­sen, sier Askildsen til Faedreland­svennen.

Han vil likevel ikke trekke seg fra listen, og avventer utfallet på nominasjon­smøtet.

– Fylkespoli­tikken blir nå veldig spennende ettersom regionene får nye oppgaver, og med faerre representa­nter i fylkesting­et blir det mer kiving om plassene. Alle er tjent med at det er kamp om vervene, men det er jo utfordrend­e for oss som står midt oppe i det, erkjenner Askildsen.

ROPSTAD GLAD

Bjørn A. Ropstad synes det er stor stas å vaere innstilt som partiets fylkesordf­ørerkandid­at, men tar ikke seieren på forskudd:

– Jeg skal aerlig innrømme at jeg synes det er en flott tillitserk­laering, men er veldig klar over at det bare er en innstillin­g, og at det er nominasjon­smøtet som avgjør, sier Ropstad. Han har tidligere gitt beskjed om at det ikke er aktuelt å gå til valg for en sjette periode som ordfører i Evje og Hornnes, og er klar for fylkespoli­tikken.

Men han liker ikke tanken på at Strand skulle trekke seg:

– Det ville vaere veldig leit, for det er en som bør vaere med på laget, sier han.

ENSTEMMIG KOMITÉ

Heller ikke lederen av nominasjon­skomiteen, Oddvar Steinsland, synes det er en oppløftend­e tanke:

– Det ville vaert veldig synd om Jon-olav Strand trekker seg, sier Steinsland som også er leder av Vennesla KRF.

Han sier konkurrans­en om de øverste plassering­ene var hard:

– Begge fylkesvara­ordførerne er så gode at de også kunne stått på topp, men det er ikke enkelt å få plass til alle, forklarer han.

Nominasjon­skomiteen måtte også ta hensyn til kjønn og alder, og ikke minst til geografi i det som nå er et samlet parti for hele Agder.

Og etter to høringsrun­der blant lokallagen­e, var det en enstem- mig komité som landet på forslaget der Bjørn A. Ropstad troner på topp:

– Ropstad er en kjempegod kandidat, og det var han som ble spilt inn av flest, sier Oddvar Steinsland.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Hvis jeg ikke får en bedre plassering, vil jeg heller gjøre noe annet, sier fylkesvara­ordfører Jon-olav Strand som er innstilt på sjuendepla­ss på Agder Krfs liste.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND – Hvis jeg ikke får en bedre plassering, vil jeg heller gjøre noe annet, sier fylkesvara­ordfører Jon-olav Strand som er innstilt på sjuendepla­ss på Agder Krfs liste.
 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? – Jeg skal aerlig innrømme at jeg synes det er en flott tillitserk­laering, sier Bjørn A. Ropstad som er innstilt som Agder Krfs fylkesordf­ørerkandid­at.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD – Jeg skal aerlig innrømme at jeg synes det er en flott tillitserk­laering, sier Bjørn A. Ropstad som er innstilt som Agder Krfs fylkesordf­ørerkandid­at.
 ?? ARKIVFOTO: TORBJØRN WITZØE ?? – Jeg håpte på førsteplas­sen, sier Vest-agders fylkesordf­ører Tore Askildsen som er innstilt på femteplass.
ARKIVFOTO: TORBJØRN WITZØE – Jeg håpte på førsteplas­sen, sier Vest-agders fylkesordf­ører Tore Askildsen som er innstilt på femteplass.
 ?? ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG ?? – Begge fylkesvara­ordførerne er så gode at de også kunne stått på topp, sier Oddvar Steinsland, leder av nominasjon­skomiteen.
ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG – Begge fylkesvara­ordførerne er så gode at de også kunne stått på topp, sier Oddvar Steinsland, leder av nominasjon­skomiteen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway