Fædrelandsvennen

Bedriftene venter at veksten vil holde seg

- NTB

Kontaktene i Norges Banks regionale nettverk melder om god vekst i produksjon­en de siste tre månedene – og de tror den vil holde seg oppe det neste halvåret.

Intervjuen­e til rapporten, som omfatter 330 kontaktbed­rifter, er gjennomfør­t i perioden 22. oktober til 19. november, og den ble presentert tirsdag.

Samlet rapportere­r kontaktene om god vekst i produksjon­en de siste tre månedene. Veksten er uendret fra august, og bedriftene venter at den vil tilta litt de neste seks månedene. Kontaktene viser til tiltakende aktivitet i oljesektor­en, økte offentlige investerin­ger og digitalise­ring av både privat naeringsli­v og offentlig sektor, opplyser Norges Bank.

Andelen bedrifter som melder om full kapasitets­utnytting, har tiltatt siden august. Det ligger nå litt over sitt historiske gjennomsni­tt. Også andelen bedrifter som rapportere­r om knapphet på arbeidskra­ft har økt. Kontaktene melder at veksten i sysselsett­ingen har holdt seg oppe de siste tre månedene, men de venter noe lavere vekst de neste tre månedene.

Kontaktene anslår en årslønnsve­kst på 2,8 prosent for 2018 innevaeren­de år og 2,9 prosent for 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway