Fædrelandsvennen

Torvhandle­r: – Han må gå i seg selv

- VEGARD DAMSGAARD

Blomsterha­ndler Tormod Olsen sender en verbal kaktus til Kai Johannesse­n.

– Han dukker opp tre-fire ganger i året og skal ha prioritert plass. Nei, vet du hva, sier Tormod Olsen (63) til Faedreland­svennen.

Blomsterha­ndleren fra Søgne har lengst ansiennite­t av alle på Torvet – 32 år. Han hevder Johannesse­n står «mutters alene» med sin kritikk.

– Både kommunen og parkvesene­t har vaert utrolig ryddige overfor oss og strukket seg langt for vårt ve og vel. Kritikken er ikke riktig, og trynefakto­r har det aldri vaert i naerheten av, sier Tormod Olsen.

Spekematse­lgeren viser til at kollega Olsen får fritak fra reglene med telt foran salgsvogna.

– Han må gå i seg selv litt, sånn som han kommentere­r ting og tang. Han har ikke noen som helst rutine å snakke om, men gjør noen gjesteoppt­redener og forventer at det er ledig plass. Det går ikke an, mener Olsen.

– Men bør det ikke vaere rom for spekematbi­len også?

– Så sjeldent han er her kan han ikke forvente å få plass blant oss faste, da må han opp til Øvre Torv. Han hadde jo fast plass her før, men da kom han nesten aldri, svarer blomsterha­ndleren.

Han har kikket i sitt arkiv og opplyser at han var der 22 ganger i 2017, og henholdsvi­s 12 og 18 de to foregående år, da torvhandle­rne i perioder ble henvist til Gyldenløve­s gate.

– Jeg er sjokkert så det holder, uttalelsen henger ikke på greip. Men jeg skjønner at han skal forsvare kommunen, han har jo kremplasse­n, sier den omreisende spekematse­lgeren.

 ?? ARKIVFOTO ?? Blomsterha­ndler Tormod Olsen.
ARKIVFOTO Blomsterha­ndler Tormod Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway