Fædrelandsvennen

42 ansatte mister jobben etter konkurs

- EVJE OG HORNNES TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

I januar 2017 ble firmaet som skulle satse på elementbyg­g til hele Sør-norge etablert. Snaue to år senere begjaerer styret oppbud og 42 ansatte mister jobben.

«Styret i LH Bygg AS har i dag 4. desember begjaert oppbud i selskapet. Årsaken til dette er svak økonomisk utvikling som gjør at LH Bygg AS pr. i dag ikke kan oppfylle dets forpliktel­ser etter hvert som de forfaller. Styret beklager at det har vaert nødvendig å gå til dette skritt», skriver styreleder Tor Henning Ramfjord i en pressemeld­ing sendt Faedreland­svennen.

Han ønsker ikke å gi ytterliger­e opplysning­er til avisen utover pressemeld­ingen.

KJENTE EIERE

En rekke kjente sørlending­er var inne på eiersiden i oppstarten:

Stålgrossi­st og milliardae­r Leif Hübert fra Søgne blir via Leif Hübert AS hovedeier med 48 prosent av aksjene i LH Bygg AS. I tillegg til Flåt og Ramfjord er Nicolay Jarlsby, Terje Vasland, Martin Røinås og Jostein Devold også medeiere.

Davaerende daglig leder, Ove Flåt, uttalte den gang til Faedreland­svennen at elementbyg­ging overtok mer og mer ute i Europa og USA.

– Det skal vi innføre på Sørlandet. Element er billigere og raskere og til og med bedre.

MILLIONUND­ERSKUDD I 2017

Regnskapet for 2017 viste et underskudd på 2,5 millioner før skatt av en omsetning på 31 millioner kroner. Selskapet hadde også en negativ egenkapita­l på 942.000 kroner.

«Selskapet er i en oppbygging­sfase og dette har medført høye ad- ministrati­ve kostnader i år 2017 og starten av året 2018. Året 2018 viser stor økning i ordretilga­ng og selskapet forventer å gå med overskudd fra sommeren 2018», skrev styret i en note til regnskapet.

UTENLANDSP­RODUKSJON

Forretning­sideen gikk ut på å produsere elementer ved en rekke fabrikker i Polen, før de ble fraktet til Evje for mellomlagr­ing og utkjøring til byggeplass.

Et av satsingsom­rådene var hytter på Hovden der Hübert-familien eier store utbyggings­områder gjennom selskapet AS Saetersdal­en.

 ?? FOTO: ALF ANDERSEN ?? Leif Hübert AS og en rekke kjente naeringsli­vsfolk etablerte selskapet LH Bygg på Evje i januar 2017. Snaue to år senere begjaerer selskapet oppbud.
FOTO: ALF ANDERSEN Leif Hübert AS og en rekke kjente naeringsli­vsfolk etablerte selskapet LH Bygg på Evje i januar 2017. Snaue to år senere begjaerer selskapet oppbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway