Fædrelandsvennen

Salvesen tilbake til Start?

Ull/kisa-spiller Lars-jørgen Salvesen (22) er den som scorer oftest i de to øverste divisjonen­e. Nå kan han havne i Start igjen.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Ull/kisa-spiller Larsjørgen Salvesen har vaert Norges mest effektive spiss i høst. Nå kan han havne i Start igjen.

– Dette halvåret her har egentlig vaert perfekt for meg, sier LarsJørgen Salvesen.

22-åringen er hjemme på ferie i Kristiansa­nd etter en meget god høst for Ullensaker/kisa i 1. divisjon. Det ble en liten nedtur på slutten da laget røk i kvalifiser­ing til Eliteserie­n mot Sogndal i forrige uke. For spissen har likevel de siste månedene vaert en stor opptur, etter noen tunge skadeplage­de år i Start. Salvesen scoret åtte mål på 11 seriekampe­r for Akershus-klubben. Med det er han den mest effektive spilleren i de to øverste divisjonen­e i Norge i 2018.

– Det er selvføleli­g gøy. Men jeg føler faktisk jeg kunne scoret mer. Det hadde ikke vaert umulig å ligge på ett mål i snitt, sier Salvesen, som kun fikk 141 eliteserie­minutter for Start i år.

MÅTTE SLIPPE HAM

– Jeg følte jeg kom godt tilbake fra den alvorlige kneskaden året før. Jeg begynte relativt raskt å finne tilbake til meg selv, og fikk gode tilbakemel­dinger av Mark Dempsey. Så kom Odd-kampen, der jeg fikk rødt kort. Deretter brakk jeg et bein i foten, og var ikke tilbake før Rekdal var inne, forklarer Salvesen, som ble veid og funnet for lett da den nye Start-treneren skulle sette sin stall for høstsesong­en.

– Jeg føler selv jeg hadde hatt noe å bidra med i høst, men de tenkte annerledes, sier spissen i dag.

Start ønsket i utgangspun­ktet å leie spissen ut, men på tidspunkte­t da han gikk til Ull/kisa hadde Start full kvote med utleide spillere (åtte). Det ble i stedet en permanent avtale med romeriking­ene, med en avtale om å kunne hente ham tilbake på gitte premisser.

Starts sportslede­r Tor-kristian Karlsen sa følgende i Fotballrad­ioen i forrige uke.

– Spørsmålet om vi vil ta han tilbake har vi ikke tatt noen god diskusjon på akkurat nå, men det er en diskusjon vi kommer til å ta. Det ligger noen elementer der, som kan gjøre det lettere for oss å hente ham tilbake, men dette er tekniske og konfidensi­elle ting som er avtaler mellom klubbene, sa Karlsen.

– Jeg kan bekrefte at det er slik Karlsen sier. Foreløpig har vi ikke hørt noe fra noen klubber, heller ikke Start. Lars-jørgen har kontrakt med oss ut 2019. Vi ønsker å rykke opp til Eliteserie­n, og han er en del av de planene. Han er en fantastisk spiller og gutt, som vi er blitt veldig glad i her, sier Cato Strømberg, daglig leder i Ull/kisa.

INTERESSE FRA LILLESTRØM

Faedreland­svennen kjenner til at Lillestrøm var interesser­t i å hente Hellemyr-gutten i sommer.

– Jeg kan bekrefte at vi vurderte ham. Han er en spiller vi har fulgt i mange år, sier Lillestrøm­s sportssjef Simon Mesfin.

Han vil ikke utelukke at Salvesen igjen blir aktuell.

Også det svenske storlaget Østersund skal ha hatt følere ute.

Salvesens agent, Atta Aneke, sier det er interesse for spilleren fra flere klubber.

– Det viktigste for ham er å spille for en klubb som har tro på ham, og der han føler seg ønsket, sier Aneke.

– Jeg skal bare fortsette utviklinge­n min. For å få det til skal jeg spille fast på høyest mulig nivå. Jeg spiller heller for Ull/kisa enn å sitte på benken i Eliteserie­n, sier Salvesen.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDEBYRÅN ?? Lars-jørgen Salvesen i kamp mot Ståle Steen Saethre da Ull/kisa møtte Aalesund i høst. Spissen fra Kristiansa­nd har gjort sine saker godt i sin nye klubb og er den mest effektive spissen i de to øverste divisjonen­e.
FOTO: BILDEBYRÅN Lars-jørgen Salvesen i kamp mot Ståle Steen Saethre da Ull/kisa møtte Aalesund i høst. Spissen fra Kristiansa­nd har gjort sine saker godt i sin nye klubb og er den mest effektive spissen i de to øverste divisjonen­e.
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Lars-jørgen Salvesen på kafeen Herlig Land i Kristiansa­nd.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Lars-jørgen Salvesen på kafeen Herlig Land i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway