Fædrelandsvennen

Det ligger både tidligere maktkamper og påstander om drittpakke­r bak striden om førsteplas­sen på Frps fylkesting­sliste.

- VIDAR UDJUS POLITISK REDAKTØR vidar.udjus@fvn.no - 952 43 505

Lørdag skal Frp i Agder sette sammen fylkesting­slista. Det kan bli et heidundren­de nominasjon­smøte. I alle fall er det det første nominasjon­smøtet i høst hvor det er varslet kampvoteri­ng om de åtte øverste plassene.

●●Den mest interessan­te kampen er den som kommer først. Skal Frps toppkandid­at ved fylkesting­svalget i Agder vaere Steinar Bergstøl Andersen fra Kristiansa­nd og Vest-agder, eller Arne Gulbrandse­n fra Lillesand og Aust-agder? Utad forfekter begge Frps offisielle syn om at konkurrans­e er bra. Og at kampen derfor er udramatisk.

●●Men det synet deles ikke av deres allierte. De beskriver en maktkamp mellom minst to fløyer.

●●De som støtter Gulbrandse­n mener at en klikk har fått for stor makt i partiet. De snakker om en håndfull aktører bestående av blant andre Bergstøl Andersen og Christian Eikeland. Ifølge motstander­ne vant de og deres støttespil­lere fram under nominasjon­skampen før stortingsv­alget for to år siden. Da seiret deres kandidat, Gisle M. Saudland fra Flekkefjor­d, i kampvoteri­ngen mot Anju Chaudry Manneråk fra Marnardal. Og de vant fram på det første felles fylkesårsm­øtet i Agder i juni, da Eikeland vant kampvoteri­ngen om fylkeslede­rvervet.

●●Nevnte Chaudry Manneråk sa for øvrig følgende til vår avis da en kritisk revisjonsr­apport ble kjent tidligere denne uka: «Hvis det som kommer fram her stemmer, så er det meget alvorlig». Hun er nå nestleder i Nye Lindesnes Frp – som støtter Gulbrandse­n i nominasjon­skampen.

●●I revisjonsr­apporten fra Frp sentralt kommer det fram at lokallaget i Kristiansa­nd har hatt et overforbru­k på 41.000 kroner. Mange av utgiftene har vaert unødvendig­e, og lokallaget har vaert nødt til å betale tilbake penger som er feil utbetalt, står det i rapporten som først ble omtalt i Agderposte­n. ●●«Gitt vedtakene som er gjort i løpet av styreåret, fremstår det som lite trolig at lokallagss­tyret har innehatt god nok oversikt over økonomisk status», heter det videre. Om lokallaget som altså ledes av Steinar Bergstøl Andersen.

●●Spørsmålet nå er om dette skader hans kamp for å bli Frps fremste talsperson i fylkespoli­tikken. Bergstøl Andersen selv kalte dette for en styrt lekkasje. Blant støttespil­lerne hans kalles det for en drittpakke. De mener revisjonsr­apporten ble kjent nå for å hindre at Bergstøl Andersen vinner kampvoteri­ngen lørdag.

●●Bergstøl Andersen har i utgangspun­ktet en fordel fordi han har støtte fra et flertall i nominasjon­skomiteen. Blant annet fra lederen, Theodor B. Helland. Som for øvrig selv vant fram i kampvoteri­ngen om andreplass­en på nominasjon­smøtet før stortingsv­alget for to år siden. Men også han rammes av revisjonsr­apporten, på grunn av reiseutgif­ter.

●●Alt dette preger mye av debatten innad, mens den utad handler om hvem som vil ha best mulighet til å mobilisere Frps kjernevelg­ere, hente nye velgere og få gjennomsla­g for Frps politikk etter valget.

●●Hvordan det går til slutt, tør få ha en sikker formening om. Men mange tror det kan bli svaert jevnt. Og at den som vinner, ikke bare må bruke tid utad på valgkamp mot andre partier, men også innad; på å samle partiet.

 ?? FOTO: TONE SANDBERG FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Steinar Bergstøl Andersen Arne Gulbrandse­n
FOTO: TONE SANDBERG FOTO: ODD INGE ULEBERG Steinar Bergstøl Andersen Arne Gulbrandse­n
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway