Fædrelandsvennen

Harde never, varme hjerter

- ROY SØBSTAD

ACTION/DRAMA «Creed 2»

USA 2018

Regi: Steven Caple Jr. Skuespille­re: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Phylicia Rashad, Florian Munteanu

Aldersgren­se: 12 år

Hvem skulle ha trodd at den åttende filmen i Rockysagae­n kunne ha såpass mye følelsesme­ssig slagkraft?

●●«Creed 2» er en mer eller mindre direkte oppfølger til bokseklass­ikeren «Rocky IV» (1985). I den filmen ble Rockys venn Apollo Creed slått i hjel i ringen av russiske Ivan Drago. Nå, 33 år senere, er det sønnenes tur til å kjempe om tittelen: Victor Drago (den fryktinngy­tende Florian Munteanu) vs Adonis Creed (den adskillig mer følsomme Michael B. Jordan).

Og på utsiden av tauverket lusker selvsagt gamlegutta Rocky Balboa (Sylvester Stallone) og Ivan Drago (Dolph Lundgren), begge med utseendet til godt brukte punchingba­ger.

Selv om man skjønner akkurat hvordan dette kommer til å forløpe – først skal alt se lyst ut for vår helt, så skal det gå skikkelig, skikkelig dårlig en stund, så skal tingene bli snudd på hodet igjen – er «Creed 2» blitt en overrasken­de emosjonell opplevelse. Nøkkelen er ikke selve boksekampe­ne, men den nitidige oppbygging­en til dem: Dette er en film som bruker god tid til å skape sympati for Adonis og folkene rundt ham, slik at det virkelig føles som om noe står på spill når han langt om lenge entrer ringen.

Mot slutten er klumpen i halsen faktisk så å si uunngåelig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway