Fædrelandsvennen

– Jeg husker ikke om det gjorde vondt eller noe

-

I helgen deltok Veslemøy Kollstad i Kvadrature­n showdown. Det holdt på å gå helt galt for den spreke 21-åringen.

KRISTIANSA­ND – Det var siste øvelse for dagen. Jeg hadde vel tre eller fire kroppshevi­nger igjen da jeg plutselig mistet grepet. Etter det er ting litt uklart, forteller Veslemøy til Faedreland­svennen torsdag formiddag.

På videooppta­k kan man se at hun får litt for god fart i svingen. Som et resultat snurret hun derfor rundt og landet på hodet og nakken.

– Jeg husker ikke om det gjorde vondt eller noe sånt. Jeg svimte litt av og var nok i sjokk. Det eneste jeg husker var at det var masse folk rundt meg da jeg kom til meg selv. Blant annet en lege som jeg trener sammen med til daglig, så jeg fikk mye god hjelp og ble passet godt på, forklarer hun.

FRYKTET BRUDD

Etter uhellet bar det rett på sykehuset for Kollstad. Der ble hun grundig sjekket.

– Først fikk jeg en nakkekrage i tilfelle brudd, men jeg kunne bevege fingre og taer. Så de kunne raskt konstatere at det ikke var brudd. De sjekket meg derfor for eventuell hjerneskad­e, men det var det heller ikke. Jeg slapp unna med en hjerneryst­else og en strekk i nakken, forklarer hun.

Hun ble skrevet ut av sykehuset samme dag. Da Faedreland­svennen snakket med henne torsdag formiddag var hun på vei inn til forelesnin­g.

– Det er obligatori­sk. Men det går greit altså, jeg blir bare litt svimmel og fort sliten.

VIL FORT TILBAKE

– Hva med selve konkurrans­en?

– Vi endte faktisk ikke på sisteplass, så det er jeg fornøyd med, sier Kollstad.

Og sier samtidig at hun ikke kan komme seg tilbake til crossfit-boksen fort nok.

– Jeg må bare ta det rolig noen dager, så kan jeg nok fort starte opp igjen.

– SKIKKELIG EKKELT

Eier av treningslo­kalet hvor konkurrans­en ble holdt, Magnus Frantzen, var selv deltaker under lørdagens konkurrans­e. Han så fallet på livestream­en inne på kontoret sitt.

– Det så skikkelig ekkelt ut. Jeg løp ut fra kontoret, men da jeg kom ut i lokalet hadde hun allerede fått hjelp av mange. Heldigvis skjønte vi etter hvert at det gikk bra med henne. Det var godt, sier Frantzen.

Han har drevet på med crossfit i mange år, og sier at lørdagens ulykke er slikt som kan forekomme når man presser kroppen til det ytterste.

– Det er jo stor forskjell på å trene crossfit og det å konkurrere i crossfit. I en konkurrans­e tar man seg jo ofte helt ut, og da kan ulykker uheldigvis skje. Akkurat som en fotballspi­ller som brekker ankelen eller en sprinter som løper på seg en strekk, forklarer han.

HELL I UHELL

Arrangør for stevnet, Jahn Espen Nakkestad, har arrangert flere crossfit-konkurrans­er. Han sier at det er første gang han har opplevd en så dramatisk skade.

– Vi har jo hatt andre mindre skader og folk som må til legevakten, men ikke noe sånt som dette. Det var jo veldig dramatisk, men hun hadde hell i uhell og det gikk heldigvis bra, sier han.

Han vil nå vurdere om det er nødvendig å ha Røde Kors til stede ved kommende arrangemen­ter.

– Denne gangen visste jeg at vi hadde leger til stede i salen under hele stevnet, og dermed var det ikke behov for det. Men dersom dette ikke er tilfelle i kommende konkurrans­er vil vi absolutt vurdere det, sier han.

Selve konkurrans­en ble vunnet av Tine Thoresen og Lena Richter fra Oslo-klubben Nydalen FFK på kvinneside­n og Anders Grønsund og Eivind Dahl Ringard fra Sandnes på herresiden. MADS OMMUNDSEN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Veslemøy fikk raskt hjelp etter det dramatiske fallet. Av frykt for brudd ble hun lagt i nakkekrage.
FOTO: PRIVAT Veslemøy fikk raskt hjelp etter det dramatiske fallet. Av frykt for brudd ble hun lagt i nakkekrage.
 ??  ?? Her faller Veslemøy Kollstad etter å ha tatt pullups under crossfit-konkurrans­en Kvadrature­n Showdown i helga.
Her faller Veslemøy Kollstad etter å ha tatt pullups under crossfit-konkurrans­en Kvadrature­n Showdown i helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway