Fædrelandsvennen

Olsbu Røiseland beste norske på 21. plass

-

Marte Olsbu Røiseland ble beste norske med 21. plass på normaldist­ansen tprsdag.

Marte Olsbu Røiseland brukte verdenscup­starten som trening og var fornøyd med 18 treff på normaldist­ansen i Slovenia torsdag.

Froland-løperen pådro seg to tilleggsmi­nutter på 15-kilometere­n i Pokljuka. Bomskudden­e kom på første stående skyting og siste liggende.

Olsbu Røiseland endte 1.33,9 minutter bak den ukrainske vinneren Julia Dzjyma. Hun

– Jeg er ganske fornøyd. Dette var min første skikkelig gjennomkjø­ring siden sommer-nm, så jeg tar dette som trening. Jeg kjenner at formen ikke er helt der den skal vaere, sa hun til NRK og fortsatte:

– Den ene bommen på stående var irriterend­e, men jeg er fornøyd med 18 treff. Jeg hå- per nå at den fysiske formen skal bli bedre.

Monika Hojnisz fra Polen så lenge ut til å vinne torsdagens renn, men fra startnumme­r 94 slo Dzjyma til med perfekt skyting og vant 5,9 sekunders margin. Det var hennes første verdenscup­seier.

Tiril Eckhoff stilte ikke til start torsdag. Hun står over verdenscup­åpningen for å bli best mulig forberedt til resten av sesongen. Eckhoff har den siste tiden slitt med forkjølels­e, men er nå frisk og tilbake i trening.

BIRKELAND På TIENDE

På herrenes normaldist­anse ble Lars Helge Birkeland nest best av de norske. 30-åringen var feilfri på de tre første skytingene, men fikk ett surt tilleggsmi­nutt på siste standplass. Johannes Thingnes Bø ble beste norske på sjuendepla­ss etter tre bom. Martin Fourcade vant.

 ??  ?? Marte Olsbu ble nummer 21 som beste norske skiskytter på kvinnenes normaldist­anse i verdenscup­åpningen i Slovenia.
Marte Olsbu ble nummer 21 som beste norske skiskytter på kvinnenes normaldist­anse i verdenscup­åpningen i Slovenia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway