Fædrelandsvennen

Skal trene sammen i Spania

Kristoffer Halvorsen flyttet til Spania allerede i fjor. Nå har Herman Dahl fulgt etter, og i Girona både trener og lever de sammen.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Herman Dahl (t.h.) gjør som proffsykli­st Kristoffer Halvorsen – flytter til Girona i Spania. Nå skal de bo og trene sammen gjennom vinteren.

– Jeg har flyttet for å forberede meg så bra som mulig, og i håp om å levere enda bedre resultater enn i fjor, sier Herman Dahl.

25-åringen var tidligere lagkamerat med Kristoffer Halvorsen i Kristiansa­nds Cykleklubb, og sammen har de tilbrakt en rekke timer på treningstu­rer sammen. Men foran forrige sesong tok Halvorsen steget ut i proffverde­n, og sykler nå for Team Sky som er et av verdens desidert beste sykkellag – og er bosatt i Girona i Spania hvor han nyter godt av ideelle treningsfo­rhold.

Mens tre år eldre Herman Dahl byttet lag fra Team Sparebanke­n Sør foran forrige sesong og sykler nå for det gamle laget til Halvorsen, Team Joker.

SYKLER SEKS TIMER OM DAGEN

Selv om både lønn og satsingsfo­rhold er av to ulike verdener, skal det ikke lenger stå på treningsfo­rhold. 6. november flyttet Dahl fra Kristiansa­nd til Girona, og i den nordspansk­e byen blir han trolig boende til ut april. Girona ligger helt på grensen til Frankrike, ved foten av Pyreneene – og er et eldorado for syklister som året rundt kan boltre seg i både flate og kuperte løyper i langt mer behagelig vinterklim­a enn Norge.

– Først og fremst er det klimaet som frister. Det går ganske greit å sykle turer på tre-fire timer hjemme, men da er du ganske kald og guffen, og risikoen for å bli skadet eller syk øker. Mens her hadde vi 20 grader i går, og er ute og sykler inntil seks timer om dagen, sier Dahl.

Han leverte sin hittil beste sesong på sykkelsete­t forrige sesong, med blant annet seier i GP Horsens Posten (kategori 1.1) og hadde 11 resultater blant de ti beste, inkludert to seirer – den andre i Tour de Bretagne. Men det naermeste han kom målet om å bli proff, var å se lagkamerat Carl Fredrik Hagen signere for det belgiske world tour-laget Lotto Soudal.

– Målet mitt er å bli proff, og da må jeg ha enda litt bedre resultater enn i fjor. Mange av dem jeg har kjempet med i flere ritt, har tatt steget, men det hører også med til historien at flere av dem er et par år yngre enn meg. Selv om ikke jeg er gammel, så blir det stadig viktigere å få gode resultater hvis jeg skal nå målet mitt, sier en realistisk Dahl.

– VELDIG INSPIREREN­DE

Men nettopp derfor skal det i alle fall ikke stå på satsingssf­orholdene. Kristiansa­nderen verken arbeider eller studerer, og vil vaere sikker på at han har gjort alt riktig i jakten på en proffkontr­akt. I Girona høster han i tillegg av erfaringen til Halvorsen, som sykkeleksp­erter bare venter på skal ta steget opp blant de desidert beste spurterne i verden.

– Det er klart at Kristoffer har plukket med seg mye fra Team Sky om trening og kosthold, og som jeg også kan profittere av. Det er veldig inspireren­de, og Kristoffer er et eksempel på at det er mulig å bli proff selv om man kommer fra Kristiansa­nd, sier Dahl – som også har en giftig spurt som sitt varemerke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway