Fædrelandsvennen

Frp vil stanse kunstsiloe­n

- KJETIL REITE

De har vaert med på å love 50 millioner til å forvandle kornsilo til kunstsilo. Nå gjør Frp et siste forsøk på å stanse prosjektet.

– De andre er innforståt­t med at det er dissens i dette spørsmålet. Så Frp fremmer forslag om å stoppe siloen, sier Frps gruppelede­r Stian Storbukås.

Spørsmålet om kunstsilo splitter de seks partiene som utgjør flertallet i bystyret (H, KRF, Frp, V, Sp, Pp). Frp prøver å stanse prosjektet ved å fremme et verbalfors­lag i bystyret. Dette blir stemt over før budsjettet kommer til avstemming.

– Dette er siste sjanse for å få stanset kunstsiloe­n, sier Storbukås.

Kunstsiloe­n skal finansiere­s av en rekke offentlige aktører. Cultiva, fylkeskomm­unen, staten og Kristiansa­nd kommune er alle villige til å sikre byggingen. For Kristiansa­nds del dreier det seg om 50 millioner som er lagt inn som en engangsutg­ift i 2020.

Høyres gruppelede­r Renate Haegeland er klar over at Frp kommer med forslag om å stanse prosjektet.

– Vi er enige om å vaere uenige, sier hun.

Pengene til kunstsiloe­n ligger også inne i tidligere økonomipla­ner som Frp har vaert med og vedta.

– De støttet prosjektet i fjor. Så begynte det å bli motstand og så snudde de, sier Renate Haegeland.

Frp avviser at de har snudd på grunn av stor folkelig motstand. Storbukås vedgår likevel at de var positive til prosjektet i en tidlig fase.

Det er ikke noe som tyder på at verbalfors­laget fra Frp får flertall i bystyret. Når selve budsjettet kommer opp til avstemming, vil Frp dermed vaere med å stemme på et budsjett der de 50 millionene ligger inne.

Den gamle kornsiloen er regulert til bevaring og det vil koste 530 millioner å sette den i stand. De største bidragene kommer fra staten (175 mill) og Cultiva (100 mill).

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Den gamle kornsiloen skal etter planen bygges om til kunstsilo.
FOTO: KJETIL REITE Den gamle kornsiloen skal etter planen bygges om til kunstsilo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway