Fædrelandsvennen

Vip-biler slått ut av snø

- PER ANNAR HOLM

Luksusbile­ne er spesialbyg­get for å beskytte landets fremste politikere. Men 5–6 centimeter våt snø var nok til at de ikke kom seg av flekken.

To redningsbi­ler fra Oslo brann- og redningset­at (OBRE), flere politipatr­uljer og livvaktene selv måtte trå til for å få statsminis­ter Erna Solberg (H), med følge, trygt ned fra Ekebergres­tauranten torsdag kveld.

Det var rundt midnatt det begynte å blinke heftig i lys utenfor restaurant­en. Der var et hundretall­s journalist­er fra Stortinget­s presselosj­e samlet til sitt tradisjons­rike julebord med landets politiske elite. Da hadde våt snø lavet ned over hovedstade­n i flere timer.

SPESIALBYG­D

I det statsminis­ter Erna Solberg skulle forlate selskapet, ble det problemer: De tunge, spesialbyg­de Vip-bilene begynte å skli i bakken ned fra Ekebergres­tauranten til Kongsveien, og ble stående på kryss og tvers uten evne til å komme hverken opp eller ned uten hjelp.

Flere politipatr­uljer, en bergingsbi­l og brannvesen­et rykket ut til hendelsen.

– Det var litt glatt ja, men både Erna og Sindre kom seg trygt hjem, sier statssekre­taer Rune Alstadsaet­er (H) ved Statsminis­terens kontor, og refererer til ekteparet Solberg/ Finnes.

Statsminis­teren skal ha blitt geleidet over i en bedre skodd bil og fraktet videre, mens ymse uniformskl­edte mennesker forsøkte å håndtere situasjone­n.

REDNINGSBI­LER I SVING

Brannvesen­et rykket ut noen minutter før midnatt, og holdt på en times tid.

– Vi hadde to biler med fire mann på oppdraget, og de måtte holde på en stund, sier fungerende brannmeste­r Morten Bratli ved 110-sentralen.

Situasjone­n førte også til logistikku­tfordringe­r for de mange julebordgj­estene på Ekebergres­tauranten. Fordi veien opp til restaurant­en var sperret, måtte festkledte gjester på vei hjem i pensko gli nedover til Kongsveien for å få tilgang til drosjebile­r og annen transport.

 ?? FOTO: HENNING E. EKROLL ?? De sto litt på kryss-og-tvers, regjerings­bilene, før brannvesen­et strakte ut en hjelpende wire.
FOTO: HENNING E. EKROLL De sto litt på kryss-og-tvers, regjerings­bilene, før brannvesen­et strakte ut en hjelpende wire.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway