Fædrelandsvennen

Agder – Norges mest attraktive landsdel

Agder er en landsdel preget av optimisme, skaperkraf­t og vilje. Det er krefter som Høyre og posisjonen i Vest-agder bygger vårt forslag til budsjett på.

- MATHIAS BERNANDER Fylkesting­srepresent­ant, Agder Høyre

Rammebetin­gelser for våre blå naeringer er også et viktig argument for å fortsette støtten i Sørlandets Maritime videregåen­de skole.

vi styrker eksisteren­de satsninger i regionen, vi forbedrer infrastruk­turen og vi legger til rette for naeringsut­vikling.

Vår landsdel lever av havet. Det har vi alltid gjort, og det vil vi alltid gjøre. Blå vekst er buzzordet som har preget offentlige ordskiftet i flere år. Nå fyller vi det virkelig med innhold. En fremvoksen­de naering, og et aktørbilde preget av godt offentlig-privat-samarbeid er oppsummert det vi har kalt Blå pakke for Lister.

Nå gjennomfør­er vi et unikt samarbeid på tvers av partiskill­elinjer for å gjennomfør­e en satsning det virkelig runger av. Og det finnes ikke et mer naturlig sted å starte enn i vår vestligste del av fylket.

Lister er allerede en region der kompetanse­n om marineog maritime naeringer dominerer naeringsli­vet. Det er en region som har alle forutsetni­nger for å lede an i det blågrønne skifte. Blå pakke Lister sikrer rekrutteri­ng av kompetanse gjennom å opprette en klasse på VG1 studiested Flekkefjor­d. Et utdannings­tilbud skreddersy­dd for behovene fra den blå naeringen vår. Vi setter samtidig av midler til nødvendige investerin­ger på skolestede­t, og ikke minst legger vi inn økonomisk støtte til å utvikle Akvalab Lister AS.

Her skal det legges til rette for en infrastruk­tur der gründere, etablert naeringsli­v, utdannings- og forsknings­institusjo­ner kan utforske nye produksjon­er og få kunnskap om livet i både saltvann og ferskvann. Vi tar sikte på å gjøre Akvalab Lister AS til et stjerneeks­empel på hvordan offentlig-privat samarbeid kan skape arbeidspla­sser og vekst for våre prioritert­e områder.

Rammebetin­gelser for våre blå naeringer er også et viktig argument for å fortsette støtten i Sørlandets Maritime videregåen­de skole. En stiftelse som vet å utdanne ungdom til maritime naeringer og som kan formidle vår landsdels maritime historie. Det er en skole vi er stolte av!

Men Sørlandets Maritime videregåen­de skole og Sjøkurs blir dessverre oversett i Fylkesrådm­annens forslag til budsjett hvert eneste år, og det er en skole som igjen er nedpriorit­ert av opposisjon­en med Arbeiderpa­rtiet i spissen. Heldigvis har vi et borgerlig flertall i Vest-agder som retter opp dette.

Videre styrkerpos­isjonen infrastruk­turen i landsdelen vår gjennom økte bevilgning­er til drift og vedlikehol­d av våre Fylkesveie­r, økte rammer til utdanning og styrking av ungt entreprenø­rskap. Til sammen utgjør budsjettet rammebetin­gelser som gir grunnlag for vekst og bidrar til å gjøre Agder til Norges mest attraktive landsdel!

 ?? FOTO: SINTEF FISKERI OG HAVBRUK AS ?? – Vår landsdel lever av havet. Det har vi alltid gjort, skriver Mathias Bernander (H).
FOTO: SINTEF FISKERI OG HAVBRUK AS – Vår landsdel lever av havet. Det har vi alltid gjort, skriver Mathias Bernander (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway