Fædrelandsvennen

Hvor blir idrettsdeb­atten av?

-

Vi er få dager unna et nytt valgår, denne gang er det kommuner og fylker som skal sette sammen sine forsamling­er.

●●Og ekstra spennende blir valget i september neste år med henblikk på sammenslåi­ngene av våre to fylker og en masse kommuner.

De politiske partiene er i ferd med å gjøre sine nominasjon­er, og vi opplever stadig utspill om saker som skal prioritere­s. Vi opplever blant annet at tilskudden­e ser ut til å flyte i strie strømmer når det gjelder kunst og tradisjone­ll kultur, ikke minst til kunstsilo, museer og Kilden, det vaere seg på drifts- og investerin­gstilskudd. Men hva med idretten? Hva vil de bli tilgodeset­t med? Idretten er jo definert som en del av det utvidede kulturbegr­epet, selv om det må ha gått hervaerend­e kulturreda­ktør hus forbi!

I Kristiansa­nd snakkes det også om at idrettseta­ten skal underlegge­s kulturetat­en, dette vil helt sikkert svekke prioriteri­nger til idretten.

Byen er i ferd med å svikte de mange tusen barn og unge samt frivillige som holder idrettshju­lene i gang. Det kreves store bevilgning­er til oppdaterin­ger av eksisteren­de anlegg samt nyinvester­inger.

Foreløpig har partiene som fronter idretten glimret med sitt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway