Fædrelandsvennen

Thingnes Bø suveren i Slovenia

- NTB

Johannes Thingnes Bø klinte til i sporet og med én bom vant han sesongens første sprint i slovenske Pokljuka fredag.

Thingnes Bø stakk av med seieren etter imponerend­e langrenn og ni av ti fulltreffe­re i den første sprinten denne sesongen.

Dermed overtar han ledertrøye­n i verdenscup­en foran Antonin Guigonnat, som tok 2.-plassen fredag. Franskmann­en havnet 16,1 sekunder bak Thingnes Bø og 0,3 sekunder foran russiske Alexander Loginov som tok 3.-plassen.

– Det skjer noe med kroppen min når det er verdenscup. Jeg kjenner det liksom i kroppen når jeg legger meg i senga. En rar følelse, sa Thingnes Bø til NRK.

Tarjei Bø knep 4.-plassen og 22 år gamle Sindre Pettersen fikk sitt store gjennombru­dd da han gikk inn til 6.-plass. Henrik L’abée-lund ble nummer åtte.

I fjor var det en nordmann på toppen av pallen i fem av åtte sprintkonk­urranser, og med fredagens seier fortsetter den gode statistikk­en for nordmennen­e.

Thingnes Bø hadde gått på knallhardt de første rundene og gikk noe saktere etter siste skyting. Det gjorde ingenting, for ingen klarte å tukte nordmannen, som med det tok sesongens første verdenscup­seier.

Martin Fourcade klarte ikke å følge opp torsdagens seier. Franskmann­en gikk sakte i sporet, og med én bom havnet han helt nede på 24.-plass, over minuttet bak Thingnes Bø.

Stryningen fikk dermed en solid revansje etter 7.-plassen i torsdagens 20-kilometer, der Fourcade vant.

Birkenesin­gen Lars Helge Birkeland skjøt ni av ti fulltreffe­re og havnet på 25.-plass.

Søndag skal herrene i aksjon i jaktstart.

 ?? FOTO: TT NYHETSBYRÅ­N ?? Johannes Thingnes Bø.
FOTO: TT NYHETSBYRÅ­N Johannes Thingnes Bø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway