Fædrelandsvennen

Artist pågrepet under egen konsert

- ROALD ANKERSEN, ESPEN SAND OG ELLING SVELA

Fyll, narkotika og vold mot vakter og politiet gjorde at politiet avsluttet konserten med Bergenrapp­eren Kamelen på Kick scene natt til lørdag. Også artisten ble pågrepet.

Politiet avsluttet konserten på grunn av slagsmål, vold mot vakter, ordensfors­tyrrelser, bruk og besittelse av narkotika og folk som ikke ville innrette seg etter politiets beskjeder.

Det endte med at politiet måtte legge artisten i jern fordi han skal ha oppfordret publikumme­re til å hindre politiet å gjøre jobben sin. Også musikerens DJ ble sendt på glattcelle. Totalt ble fire personer pågrepet.

Selv mener rapperen, som egentlig heter Marcus Kabelo Møll Mosele (25),at politiet fratok ham sin kunstneris­ke frihet, og vil gå til sak mot politiet.

– Jeg sa på et tidspunkt «fuck the police», men jeg motsatte meg aldri politiets arbeid, eller oppfordret noen til å ikke høre på dem. Jeg driver med kunst og har ikke fremprovos­ert noe som helst. Dette er maktmisbru­k, og politiet har drite seg fullstendi­g ut. Nå prøver de bare å beskytte seg selv bak siktelser av meg og min DJ, sier Mosele.

Politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff sier politiet ikke hadde til hensikt å arrestere artistene.

– Artisten sa «fuck the police» på scenen og prøvde å oppfordre andre til si det samme. Derfor ønsket politiet å ta ham med på utsiden for å ha en vanlig sivilisert samtale. Mange av dem på innsiden fulgte derimot med ut og det ble veldig mye aggresjon, slik at politiet prøvde å danne en sirkel rundt artisten. Politiet opplevde at mange hadde aggressive hensikter og tjenesteme­nnene fikk blant annet flere spark mot seg, sier Pfaff.

Musikerne er siktet for forulempin­g av politiet og oppvigleri, opplyser politiadvo­katen.

 ?? FOTO: TIPSER ?? Her blir artisten Marcus Kabelo Møll Mosele (25) tatt med av politiet, til store protester fra mange av de andre konsertdel­takerne.
FOTO: TIPSER Her blir artisten Marcus Kabelo Møll Mosele (25) tatt med av politiet, til store protester fra mange av de andre konsertdel­takerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway