Fædrelandsvennen

Hvor var idrettsled­ere og sportsjour­nalister?

- HELGE ANDERSEN

Idrettsled­ere – hvor var dere den 1. desember 2018? Sportsjour­nalister – hvor var dere?

●●Lørdag 1.12.2018 ble det holdt tre historisk viktige idrettstin­g i Agder. To 100-åringer ble nedlagt. Vest-agder idrettskre­ts (VAI) og Aust-agder idrettskre­ts (AAIK). Deretter i ekstraordi­naert ting ble de nevnte kretsene slått sammen til Agder idrettskre­ts. Innkalling til tingene var sendt ut i rett (god) tid i henhold til vedtekter.

Totalt til tinget i Vest-agder idrettskre­ts møtte 20 med stemmerett – inklusiv i dette 6 styremedle­mmer, 4 represente­rte saerkretse­r, 2 fra idrettsråd. De øvrige 8 represente­rte idrettslag (i tinget for Aust-agder idrettskre­ts betydelig flere til stede).

I et slikt historisk ekstraordi­naert ting – der nytt styre skulle velges, ny lov skulle vedtas (her var formål, organisasj­onsform og oppgaver beskrevet). Det skulle vedtas ny strategipl­an for de kommende år. For å si det rett ut: En stor skam at ikke flere fra den største frivillige organisasj­onen viste interesse. Norges idrettsfor­bund var heller ikke represente­rt.

Og så var det det med pressen. Faedreland­svennen, som så å si i hver utgave bruker side opp og side ned om IK Start, og noe mindre presse på Vipers – i sum så langt mer spalteplas­s enn alle andre idretter. Spesifikt på idrett er det vel 5-6 journalist­er i denne avisen.

En «sammenslåt­t» Agder idrettskre­ts med til sammen 470 idrettslag, 30 idrettsråd og 30 saerkretse­r/regioner – alle med stemmerett på ting, og så lite deltakelse som i dette ting – tragisk. Til behandling var som nevnt valg av nytt styre, ny lov, strategipl­an angående blant annet: Virksomhet­smål som støtte til idrettslag ved tilrettele­gging for attraktive idrettstil­bud, medfølgend­e livslang deltakelse - Idrett og samfunn - Barn- og ungdomsidr­ett - Anleggsutv­ikling - Organisasj­onsutvikli­ng - Folkehelse - Paraidrett - Toppidrett. Videre fremtidig eierskap til eiendommer og annen kapital. Var ikke noe av dette interessan­t for de mange idrettsled­erne? Det burde vaere vist respekt for den organisasj­onen en er tilsluttet, ikke minst overfor de valgte i de tidligere nå avviklede kretsstyre­r og administra­sjonene, som har vaert, og nå skal vaere det nye underligge­nde ledds støttespil­lere.

Til sist: hadde det ikke vaert på sin plass å hylle organisasj­onssje- fen Terje Larsen i Kretsen? Han tiltrådte i 2003. Han avsluttet nå. En formidabel jobb har han gjort. Høyt respektert i «egen» krets. Så også i Norges idrettsfor­bund, og blant kollegaer i hele landet. Jeg spør igjen, var det kun for de fremmøtte delegater tingene denne lørdagen hadde viktighet? Var det helt uten interesse for media?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway