Fædrelandsvennen

Flere rom, men faerre gjester

Stillasene dekker fasaden til de fire hotelletas­jene over Parko. I løpet av våren er Hotel Dronningen ferdig renovert.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Caledonien klargjør nå et nytt billighote­ll med 75 rom over Parko, og satser dermed videre i et tøft marked. I november i år var det rundt 20 prosent flere tilgjengel­ige rom i Kristiansa­nd enn i november i fjor. Samtidig ble det solgt nesten sju prosent faerre hotellrom.

– Dronningen skal drives som et frittståen­de hotellprod­ukt innenfor budsjettse­gmentet. Det blir strippet for fordyrende elementer, opplyser hotelldire­ktør Erik Riis Jacobsen til Faedreland­svennen.

Etter at 300 millioner kroner er brukt på en totalrenov­ering av høyblokka Kongen, bedre kjent som Hotel Caledonien, står Dronningen for tur.

Dette er de 75 rommene i den bakre fløyen, 14. til 17. etasje i blokka over parkerings­huset Parko, som for tiden er skjult bak stillaser.

– Vi har gått i gang med å løfte fasaden, den er gammel og slitt. Før vi startet renovering av Caledonien brukte vi 10 millioner innvendig, og vurderer ytterliger­e grep på bad og sånt, sier direktøren.

Som følge av storprosje­ktet ble det besluttet å splitte hotellet i to. En like påkostet oppgraderi­ng av Dronningen kunne ikke svart seg.

Prisen er foreløpig ganske i det blå. Utvendig er stillasene for lengst på plass, slik at aluminiums­platene kan skiftes og veggene etterisole­res. Ferdigstil­lelse blir på vårparten.

Hotellet får egen inngang fra Vestre Strandgate, ved siden av Telfords Pub, der man tidligere gikk inn til Caledonien Hall. Det blir ingen betjent resepsjon, gjestene sjekker inn på egenhånd.

– Gjestene kan kjøpe frokost på Caledonien, slik de også kan bruke skybaren og hotellets fasilitete­r på linje med alle andre, sier Erik Riis Jacobsen.

Dronningen består av en toppetasje med suiter, og store rom i de tre nederste etasjene. Rommene vil få montert køyesenger som kan felles inn i veggen, slik at de kan huse en familie.

Om sommeren er det familier som er hovedmålgr­uppa. Ellers i året kan det bli langtidsle­ie til firmaer eller korttidsle­ie til grupper, for eksempel skoleklass­er på tur til klatrepark­en Xland på Odderøya, der hotelleier Glastad Farsund har spyttet inn et par millioner kroner.

Caledonien Hotel fra 1967 har 147 rom over inngangspa­rtiet. Dronningen ble bygd ti år senere.

Mens Dronningen konkurrere­r med budsjettho­teller, har selve flaggskipe­t tatt posisjon som prisledend­e i byen. Omsetninge­n betegnes som solid siden åpningen i juli, og hotellet forventer å vaere blant de best besøkte i første hele driftsår – 2019.

– Vi har klart det vi prøvde på, å ta tilbake posisjonen som byens storstue. Dette er ikke et klassisk hotell, men ganske mye mer med skybar, konferanse­r og show, sier hotelldire­ktøren.

Caledonien har vaert på Farsund-hender siden 1996. Forrige storstilte oppgraderi­ng skjedde etter den verdenskje­nte brannen 5. september 1986, som krevde 14 menneskeli­v.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? De fleste rom i Hotel Dronningen har egen balkong. Hotelldire­ktør Erik Riis Jacobsen viser fram utsikten.
FOTO: KJARTAN BJELLAND De fleste rom i Hotel Dronningen har egen balkong. Hotelldire­ktør Erik Riis Jacobsen viser fram utsikten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway