Fædrelandsvennen

Politiet henlegger «kunsten» i skogen ved Mosby

Rådyrhodet som kunstneren ville ha tilbake, er destruert. Men politiet vil ikke bruke mer ressurser på saken.

- KJETIL NYGAARD

– Vi henlegger den saken. Det er ikke en sak vi bruker mer ressurser på, sier Jan Nesland ved Felles straffesak­sinntak ved Kristiansa­nd politistas­jon til Faedreland­svennen.

Det var onsdag i forrige uke at politiet rykket ut til Mosby, etter at en skremt kvinne hadde tatt kontakt. På Beinmyr, cirka 500 meter vest for Lillefjell, sto det som ble omtalt som tolv «kors» med klaer og hodeskalle­r fra dyr på.

Det var også et rådyrhode og tilhørende skinn på en av installasj­onene. Dette beslagla politiet, men resten lot de stå og etterlyste den eller de som hadde lagd det.

Torsdag ettermidda­g traff Faedreland­svennen hobbyfotog­rafen Mikael Skaarland på stedet. Fugleskrem­slene, som han kalte dem, har vaert hans prosjekt i to år.

Skaarland selv hevdet han ikke hadde brutt noen lover, og ba om å få rådyrhodet tilbake.

– Det gjør han ikke, for det er destruert, sier Nesland.

– Hvorfor fjernet dere det, men ikke resten av kunstverke­t?

– Det fremsto mest skremmende og makabert. Det er jo litt spesielt å sette opp et rådyrhode på noe som likner på et kors, sier Nesland.

 ?? FOTO: BJELLAND, KJARTAN ?? Mikael Skaarland (32) jobber som vernepleie­r, men er også hobbyfotog­raf med kunstneris­k interesse. Han har satt opp disse fugleskrem­slene på ei myr i skogen ved Mosby.
FOTO: BJELLAND, KJARTAN Mikael Skaarland (32) jobber som vernepleie­r, men er også hobbyfotog­raf med kunstneris­k interesse. Han har satt opp disse fugleskrem­slene på ei myr i skogen ved Mosby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway