Fædrelandsvennen

Doblet omsetning etter oljenedtur

AMV i Flekkefjor­d har mer enn doblet omsetninge­n på to år. Nå er de kåret til Årets Bedrift av NHO Agder.

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no

Administre­rende direktør Peder Andersen i Andersen Mek. Verksted (AMV) var både overrasket og glad for prisen.

– Det betyr mye for oss å bli lagt merke til, og en slik anerkjenne­lse skaper stolthet og begeistrin­g internt, sa han på NHOS julelunsj i Kristiansa­nd fredag, ifølge NHOS nettsider.

Andersen er femte generasjon som leder den tradisjons­rike bedriften.

VELLYKKET OMSTILLING

AMV var blant de mange bedriftene som fikk en betydelig utfordring etter oljeprisfa­llet i 2014. Mye av det lukrative offshorema­rkedet ble borte i løpet av kort tid. Det førte til at selskapet måtte gjennom en betydelig omstilling­sprosess – som i ettertid har vist seg å vaere svaert vellykket.

– AMV konsentrer­te innsatsen om tidligere kjerneområ­der og utviklet nye produkter og ny teknologi som er blitt tatt svaert godt imot i markedet. De to siste årene har bedriften doblet omsetninge­n, og de passerte i fjor 600 millioner kroner i årsomsetni­ng. Den positive utviklinge­n har fortsatt også i 2018 og det er ventet at bedriften vil få et godt resultat også i år, sier regiondire­ktør Siri Mathiesen i NHO Agder på organisasj­onens egne nettsider.

230 ANSATTE

Faedreland­svennen skrev i oktober om den imponerend­e snuoperasj­onen. Deres største marked nå er tunnel- og gruveutsty­r. Produksjon av hybrid gravemaski­ner skal gi ytterliger­e vekst.

AMV har i dag tett på 230 ansatte fordelt på 155 i Flekkefjor­d, 25 i Sverige, 12 i Kina og 35 i Sør Amerika.

Utmerkelse­n som Årets bedrift ble overrakt under NHO Agders tradisjons­rike julelunsj fredag.

KJØPTE VERFTSEIEN­DOM

Det var stortingsr­epresentan­t Ingunn Foss som stod for selve prisoverre­kkelsen. Hun refererte til juryens begrunnels­e der det også ble trukket frem at AMV har kjøpt opp konkursboe­t etter Simek og lagt til rette for betydelige nyinvester­inger for å bevare verftsmilj­øet i regionen.

– AMV har kjøpt opp utstyr og lokaler for å sikre ny virksomhet, og de har allerede lykkes med å trekke til seg flere nye aktører som investerer og etablerer nye arbeidspla­sser i Flekkefjor­d, fastslo Ingunn Foss ifølge NHO.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Administre­rende direktør Peder Andersen i prat med Emil Torsen og Ingvar Pedersen som arbeider på injeksjons­riggen bak som AMV skal levere til et tunnelpros­jekt i Gøteborg.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Administre­rende direktør Peder Andersen i prat med Emil Torsen og Ingvar Pedersen som arbeider på injeksjons­riggen bak som AMV skal levere til et tunnelpros­jekt i Gøteborg.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Denne boreriggen brukes til å lage veitunnele­r.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Denne boreriggen brukes til å lage veitunnele­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway