Fædrelandsvennen

Om Kilden, frynsegode­r og Kunstsilo

- ØYVIND HVALEN

Det har kommet en navneliste på 300 personer i Faedreland­svennen om hvem som har gratis adgang til forestilli­nger i Kilden.

●●Bra at Faedreland­svennen offentligg­jør denne listen så slipper vi å spekulere og mistenkeli­ggjøre hvem som har disse fordelene. Dette er nok et eksempel på at de som allerede har skaffet seg gode posisjoner i samfunnet skal ha ekstra fordeler som gratispass­asjerer.

Så kommer dette med Kunstsiloe­n.

Mye tyder på at dette prestisjep­rosjektet kommer til å bli gjennomfør­t, naer sagt til en hvilken som helst pris. Bra det at regjeringe­n vil bevilge 175 millioner til Kunstsiloe­n.

Men hvem skal betale regningen hvis driften går med underskudd? Skattebeta­lerne selvfølgel­ig! Kunstgiver­en har visstnok inntekter i milliardkl­assen. Det ville vel ikke vaere urimelig om han bidrar med et større økonomisk bidrag for at han skal få realisert sitt siloprosje­kt? Direktøren for Kunstsiloe­n vil få en årslønn på tre millioner. Statsminis­teren har betydelig lavere lønn. Er det rart det blir sterke negative reaksjoner blant skattebeta­lerne?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway