Fædrelandsvennen

Kjersti Løken Stavrum formelt valgt som styreleder

- TORGEIR EIKELAND

Et enstemmig råd valgte mandag Kjersti Løken Stavrum som ny styreleder i

Cultiva henne som ny styreleder etter at Ansgar Gabrielsen har hatt vervet siden 2009.

– Hun var den første vi spurte, og hun takket ja. Det var tendenser til applaus i valgkomite­en, opplyste rådsleder Harald Furre.

Furre erkjente at lista over kandidater fra valgkomite­en ikke var «påtrengend­e lang», samtidig som han trakk fram flere av Stavrums styrker og erfaringer som argument for kun å ha ett navn på lista.

Kjersti Løken Stavrum har bakgrunn som journalist og redaktør fra blant annet Aftenposte­n og KK. Hun har vaert generalsek­retaer i Norsk presseforb­und (2013-2016), og hun har vaert avdelingsd­irektør for kommunikas­jon i NHO (2012–2013).

Det var et enstemmig råd som valgte Stavrum som styreleder, og som også besluttet at Torbjørn Urfjell får bli sittende i styret helt fram til han om ett år tiltrer stillingen som kulturdire­ktør i nye Kristiansa­nd.

Den nye styreleder­en er oppmerksom på at hun går inn i en jobb med mye bråk rundt. Kunstsilod­ebatten har hun registrert.

– Jeg liker en god debatt. Jeg mener også at måten debatten føres på ikke må bli et argument mot at vi skal ha en debatt. Jeg ser ingen mulighet til å gjøre alle til lags i denne jobben. Når det er snakk om så store summer vil forventnin­gene vaere så høye at det i praksis blir umulig, sier Stavrum.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway