Fædrelandsvennen

Klaebo tilbake i verdenscup­en

- NTB

Johannes Høsflot Klaebø er tatt ut, mens Emil Iversen står over verdenscup­helgen i Davos.

Iversen, som er nummer tre i verdenscup­en sammenlagt, tar sammen med den dobbelte Ol-vinneren Simen Hegstad Krüger, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth en verdenscup­pause.

Kvartetten dropper rennene i Davos etter en totalvurde­ring fra landslagsl­edelsen. Tønseth ligger på plassen bak Iversen i verdenscup­en sammenlagt.

Pause blir det også for Heidi Weng, som har slitt med å finne formen i sesonginnl­edningen. Allerede under sesongåpni­ngen på Beitostøle­n varslet landslagst­rener Ole Morten Iversen overfor NTB at Enebakk-jenta ikke ville få grønt lys til å gå samtlige verdenscup­renn før jul.

– Jeg heller mot at hun ikke får gå alt selv om hun sikkert ønsker det selv. Det blir en diskusjon om hva vi tar bort, sa Iversen da.

Norges Skiforbund sender likevel en bred tropp til helgens verdenscup­renn i Sveits. Totalt ti kvinner og 13 menn står på startstrek­en i Davos.

Med til Davos er blant andre Mari Eide, som i høst brått mistet søsteren Ida. Langrennsp­rofilen har valgt å stå over de første verdenscup­helgene, men har pekt på Davos som en mulig sesongdebu­t i verdenscup­en for hennes del.

– Etter en kjempehelg på Beitostøle­n forflytter vi oss til Mellom-europa og høyden. Her blir det nye utfordring­er, og vi vet at flere av våre konkurrent­er ser muligheten til å slå hardt tilbake, sier landslagss­jef Vidar Løfshus.

Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet i Davos. Johannes Høsflot Klaebo går kun sprinten.

Helgens verdenscup­renn er de siste før Tour de Ski, som innledes med sprint i italienske Toblach 29. desember.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Johannes Høsflot Klaebo.
FOTO: NTB SCANPIX Johannes Høsflot Klaebo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway