Fædrelandsvennen

Her åpner Geitmyra matkulturs­enter til høsten

Geitmyra matkulturs­enter har skaffet seg lokale og setter full fart mot åpning høsten 2019.

- KAMILLA RUDBERG

– Vi er utrolig glade for at vi nå har en løsning og vi gleder oss veldig til å flytte fra tegninger og planer til neste fase, hvor vi skal laere barn om mat som gjør dem godt, sier Andreas Viestad, matfaglig ansvarlig og grunnlegge­r av Geitmyra.

Målet for åpningen er skolestart 2019. Det er Odderøyvei­en 41 som snart blir fylt opp av både mat og barn.

– Vi må ha full fart mot åpning alle mann. Nå må alle bare jobbe på spreng for å få dette til. Vi skal sprinte så vi får blodsmak i munnen, og sørge for at det blir kjempebra når vi er klare til å åpne til høsten 2019, sier Viestad.

Geitmyra matkulturs­enter ble invitert av Cultiva til å gjøre en utredning i Kristiansa­nd allerede i 2016. Etter utredninge­n fant senteret ut av at de ønsket å etablere seg i sørlandsby­en. Det har ikke vaert uten utfordring­er, da planene om lokaliseri­ng både hos Vestagder-museet i Nodeviga og i ammunisjon­slageret på Odderøya gikk i vasken.

– Det er kjipt at det har tatt mye tid og vaert en del fram og tilbake. Det som er bra, er at vi har fått jobbet mye mer med lokalmiljø­et; kommune, politikere og organisasj­oner. Vi er mye mer plantet i Kristiansa­nd enn vi var. Sånn sett har vi et bra fundament. Så skal jeg ikke legge skjul på at vi er litt lei av å holde på med tegninger og presentasj­oner, sier grunnlegge­ren, og legger til:

– Vi vil få inn ungene. Det er det vi er best på.

Planen er å pirre nysgjerrig­het, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som besøker senteret.

– Matkultur handler ikke om den gode maten vi voksne spiser på lørdagen, men om hva vi laerer barna våre. Det gir en bedre skole, og det er noe av det viktigste vi kan gjøre for å sørge for god folkehelse, understrek­er Viestad.

 ?? FOTO: HELGE DYRHOLM ?? Slik ser Odderøyvei­en 41 ut i dag. Her skal Geitmyra matkulturs­enterer etableres.
FOTO: HELGE DYRHOLM Slik ser Odderøyvei­en 41 ut i dag. Her skal Geitmyra matkulturs­enterer etableres.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway