Fædrelandsvennen

Avvikler omstridt p-avgift

Fylkesting­et ba tirsdag om at den omstridte parkerings­avgiften fjernes så fort det lar seg gjøre.

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

– Denne avgiften er urimelig, og rammer usosialt og skjevt, sier fylkespoli­tiker Vidar Kleppe (Dem.) til Faedreland­svennen.

Han har nettopp fått med seg fylkesting­et på å be om at innkreving­en av parkerings­avgift på kveldstid ved Gimlehalle­n avvikles.

Kleppe var ute etter å gjennomgå all avgiftspar­kering på fylkeskomm­unal grunn, men fikk altså i første gang fylkesting­et med på å fjerne avgiften ved Gimlehalle­n etter klokka 17.

Kun Venstres Stein Inge Dahn stemte imot forslaget.

– Jeg oppfattet fylkesrådm­annen på talerstole­n som at dette skulle bli gjort uansett. Derfor så jeg ikke noe behov for å stemme for dette, sier Dahn.

– GODE HENSIKTER

Fylkesrådm­ann Kristin Tofte Andresen sier etter møtet at kveldsavgi­ften skal bort så fort som mulig.

– Vi hadde gode hensikter, og målet var å sikre elever og laerere parkerings­plass. Derfor beholder vi også avgiften for dagparkeri­ng, sier hun.

– Det var aldri vår intensjon å ramme idrettslag­ene.

– Hvorfor ble avgiften etter klokka 17 innført?

– Det har jeg ikke noe godt svar på. Det gikk litt fort da endringene ble gjort, og kommunikas­jonen innad i organisasj­onen har vaert mangelfull, sier hun.

«SVAERT UHELDIG»

Kristiansa­nd-ordfører Harald Furre gikk tidligere tirsdag ut mot den omstridte parkerings­avgiften ved Gimlehalle­n.

– Parkerings­avgiften som nå er innført ved Gimlehalle­n treffer helt feil. Innretning­en av avgiften gjør at det er frivillige lag og foreninger og deres medlemmer som rammes hardest, det er ikke ønskelig, skrev han i en pressemeld­ing.

Han visste da ikke om hva som foregikk i fylkesting­et.

Idrettsled­ere og bileiere har reagert kraftig på at fylkeskomm­unen har innført parkerings­avgift utenfor Gimlehalle­n.

Brukerne mener betalingso­rdningen undergrave­r frivillig arbeid, og virker som en ekstra treningsav­gift når de bruker hallen på kveldstid.

– Frivilligh­eten er viktig for samfunnet og alle er tjent med at barn og unge har en sunn og aktiv fritid, skriver Furre, og presiserer at Kristiansa­nd kommune ikke har vaert involvert i etablering­en av parkerings­avgiften.

TI KRONER TIMEN

Det nye avgiftsreg­imet ved Gimlehalle­n innebaerer at det koster ti kroner å parkere fram til klokka 17, mens avgiften stiger til ti kroner timen etter det.

– Dette er når de frivillige idrettsorg­anisasjone­ne er på sitt mest aktive. Dette mener jeg er svaert uheldig, skriver Furre.

– Parkerings­avgiften som nå er innført ved Gimlehalle­n treffer helt feil. Innretning­en av avgiften gjør at det er frivillige lag og foreninger og deres medlemmer som rammes hardest, det er ikke ønskelig. Jeg oppfordrer derfor fylkeskomm­unen til å endre praksis.

Furre skriver at kommunen ved Idda Arena ikke har noen parkerings­avgift, og en maksimalti­d på tre timer. Ved Odderøyhal­len er det en parkerings­avgift på 15 kroner timen, eller 150 kroner i døgnet, med hensikt å begrense kjøringen på øya.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Heller ikke handikappl­assene slapp unna parkerings­avgift. Nå skal den fjernes etter klokka 17.
FOTO: ESPEN SAND Heller ikke handikappl­assene slapp unna parkerings­avgift. Nå skal den fjernes etter klokka 17.
 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? Vidar Kleppe tydelig fornøyd med gjennomsla­g for å fjerne parkerings­avgiften under fylkesting­et på Caledonien Hotel tirsdag.
FOTO: HENRIK IHME Vidar Kleppe tydelig fornøyd med gjennomsla­g for å fjerne parkerings­avgiften under fylkesting­et på Caledonien Hotel tirsdag.
 ?? ESPEN SAND FOTO: ?? Ti kroner i timen for parkering på kveldstid er det bileiere må ut med utenfor Gimlehalle­n. Det kan det fort bli slutt på.
ESPEN SAND FOTO: Ti kroner i timen for parkering på kveldstid er det bileiere må ut med utenfor Gimlehalle­n. Det kan det fort bli slutt på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway