Fædrelandsvennen

Anbudet blir ikke gransket

- NTB

Forslaget om en uavhengig granskning om anbudspros­essen og kontrakten til britiske Go-ahead ble nedstemt tirsdag.

– Det henger på KRF. Jeg regner med at en samlet opposisjon er for granskning, sa SVS samferdsel­spolitiske talsperson Arne Naevra, som var den som fremmet forslaget, ifølge Dagens Naeringsli­v.

Krfs parlamenta­riske leder, Hans Fredrik Grøvan, var imidlertid ikke interesser­t i å gå inn på Naevras forslag.

– Vi ser ingen grunn til å gå inn på dette forslaget. De tapende tilbyderne har en klageadgan­g som de ikke har benyttet. Ut fra informasjo­nen som foreligger, kan jeg så langt ikke se noen feil i behandling­en, sier Grøvan til DN.

Dermed vil ikke forslaget få flertall. Opplysning­er om at det britiske togselskap­et Go-ahead scoret lavere på kvalitet enn NSB og svenske SJ i anbudskonk­urransen om å kjøre tog på Sørlandsba­nen har utløst sterke reaksjoner på Stortinget.

Samferdsel­sminister Jon Georg Dale (Frp) har måtte redegjøre for prosessen under Stortinget­s spørretime, etter at opposisjon­en kom med krass kritikk for det de mener har vaert manglende orienterin­g om toganbudet.

– Jeg har ikke lagt politiske føringer for hvem som har fått anbudet, sa Dale under Stortinget­s spørretime i slutten av forrige måned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway