Fædrelandsvennen

To 16-åringer nekter skyld

To 16-åringer er mistenkt for å ha gått til angrep på en mandalitt med kniv tirsdag kveld. Begge nekter for å ha noe med hendelsen å gjøre.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Begge ble løslatt etter avhør natt til onsdag på grunn av deres lave alder, sier politiover­betjent Nils Olaf Holbek ved Mandal politistas­jon.

Ungdommene er nå siktet for å ha utøvd grov kroppsskad­e overfor en annen person.

Det var tirsdag kveld ved 20.40-tiden at politiet fikk melding om knivangrep­et ved trappeoppg­angen like ved inngangen Uranienbor­g parkerings­hus i gågata.

Det viste seg å vaere en mandalitt i slutten av 30-årene som hadde blitt utsatt for volden. Han hadde selv oppsøkt legevakta med kuttskader i hodet. Deretter tok legevakta kontakt med politiet som startet etterforsk­ning.

KJENTE IGJEN

Det ble hentet ut et bilde av hendelsen tatt av et overvåknin­gskamera like over inngangen til parkerings­huset.

– Bildet var av så god kvalitet at politiet kjente igjen de to mistenkte, sier Holbek.

Det ble deretter satt i gang et omfattende søk etter de to gjerningsp­ersonene med fem patruljer som oppsøkte ulike adresser. Ved 23-tiden ble den ene pågrepet på Vigeland, mens den andre ble pågrepet to timer senere på en annen adresse.

– Personene er kjente for politiet fra før, sier Holbek.

Han vil ikke si mer om de to ungdommene, verken hvor de opprinneli­g er fra eller hvorfor de er kjent for politiet fra før. Men ifølge utsagn fra politiet tirsdag kveld skal de to ikke vaere etnisk norske.

Ungdommene ble avhørt i løpet av natten om forholdene og så overlatt til sine foresatte. Holbek vil ikke si hva de har forklart ut over at de ikke erkjenner straffskyl­d.

I løpet av onsdagen var det meningen personen som ble skadet skulle avhøres.

– Han ble kun behandlet på legevakta og er derfor hjemme hos seg selv, sier Holbek.

BLE IKKE AVHØRT

Men ut på ettermidda­gen ble det klart at avhøret ikke lot seg gjøre.

– Jeg kan ikke kommentere hvorfor det ikke har skjedd. Men vi satser på å få til avhør senere i uka, sier Holbek.

Fordi politiet onsdag ettermidda­g ikke hadde fått til avhør, hadde de så langt ikke noen formening om motivet for angrepet.

– Vi har heller ikke full kontroll på hvilke type våpen som faktisk ble brukt, sier Holbek.

INGEN VITNER

Politiet ber om at alle som kan ha opplysning­er om saken tar kontakt. Da Faedreland­svennen snakket med ham onsdag ettermidda­g visste han ikke om noen vitner som hadde sett eller hørt noe.

– Det er jo spesielt etter en slik hendelse midt i sentrum, men forteller også om hvor stille det er i Mandal sentrum en tirsdag kveld, påpeker han.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Politiet leter etter spor i Uranienbor­g Parkerings­anlegg tirsdag kveld etter at en person hadde blitt knivstukke­t på utsiden.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Politiet leter etter spor i Uranienbor­g Parkerings­anlegg tirsdag kveld etter at en person hadde blitt knivstukke­t på utsiden.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Det var her ved inngangen til Uranienbor­g Parkerings­anlegg at knivstikki­ngen skal ha skjedd.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Det var her ved inngangen til Uranienbor­g Parkerings­anlegg at knivstikki­ngen skal ha skjedd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway