Fædrelandsvennen

Positivt vedtak for Kjevikvei

- VEGARD DAMSGAARD

Stortinget vedtok tirsdag enstemmig å be regjeringe­n følge opp tidligere vedtak om å «sikre og prioritere en rask, sammenheng­ende og effektiv utbygging av Kjevikveie­n og rv. 9»

– Dette åpner opp for at vi kan fortsette å jobbe politisk for å få på plass finansieri­ngen av en helhetlig og rask utbygging av denne for oss viktige veistrekni­ngen, sa Gro-anita Mykjåland (Sp), styreleder i Region Kristiansa­nd og ordfører i Iveland, i en pressemeld­ing i etterkant av vedtaket.

Fra før er det kun satt av 350 millioner kroner til utbedring av veien fra Timenes mot Kjevik, av en total kostnad på 1,6 milliarder. Potten ble ikke økt i høstens statsbudsj­ett, noe som fikk Mykjåland & co til å reagere.

De 350 millionene er prioritert i Statens vegvesens handlingsp­rogram for perioden 2018-23. I tillegg må det bompenger til.

Som Faedreland­svennen tidligere har skrevet blir det byggestart for ny Kjevik-vei i 2020 eller 2021, tidligst. Den største kostnaden er firefelts vei fra Timeneskry­sset, i tunnel under Moneheia til Hamre, som er prioritert først med en kostnad på 1,1 milliard kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway