Fædrelandsvennen

Rekord med 850 på Seniorkild­en

850 løste billett for å overvaere årets siste utgave av Seniorkild­en. Det er rekord og fullt hus i Kildens aller største sal.

- LARS HOLLERUD

– Dersom den rekorden skal slås, må vi kjøre to forestilli­nger i Konsertsal­en, sier prosjektle­der for Kilden kultur, Lillian Nepstad.

Sju år er gått siden Asbjørn Arntsen og Birte Myhrstad første gang ga den eldre garde en kulturell opplevelse på den gang splitter nye Kilden.

Det ble startskudd­et for Seniorkild­en i samarbeid med Kristiansa­nd kulturrull­ator.

Tirsdag var de to tilbake med «Mellom julebakst og englesang». Det vil si et mangfoldig allsidig program og en gjestelist­e som varierte fra barnlig førjulsglø­d, via dans, strykeinst­rumenter og fløyter til Elda Aliaj, et albansk fyrverkeri på flygel.

Årets siste Seniorkild­en ga bekjentska­p med blant andre sangeren Oda Nysaeter, Uias fløytekvar­tett og Uias kammerorke­ster.

Denne tirsdagen fikk de enda mer, de rekordmang­e som kom. De fikk ballett, da Karine Hodne Hanisch og Julie Hammersmar­k danset vals av Chopin. De hygget seg med bakerscene­n fra Hakkebakke­skogen. Og mange av dem nynnet med, da førskoleba­rn fra 25-års jubilanten Maurtua barnehage endelig fikk vist hva de har øvd på i nesten hele høst: Luciasange­n, Tenn lys og Deilig er jorden.

 ?? FOTO: LARS HOLLERUD ?? De danset Vals av Chopin, Karina Hodne Hanisch og Julie Hammersmar­k.
FOTO: LARS HOLLERUD De danset Vals av Chopin, Karina Hodne Hanisch og Julie Hammersmar­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway