Fædrelandsvennen

Nye regler for Eukontroll

Nå er det klart for nye regler for Eu-kontroll.

- TOR MJAALAND

Ifølge Statens vegvesen er det nye at du nå kan gjennomfør­e Eu-kontrollen når du vil, så lenge kjøretøyet er godkjent innen kontrollfr­isten. Kontrollfr­isten er endelig, du risikerer avskilting hvis fristen ikke blir overholdt. Hvert år gjennomfør­es det over 2 millioner Eukontroll­er i Norge. Omtrent en tredel av disse er etterkontr­oller. Den nye ordningen vil fases inn etter hvert som kjøretøyen­e er til kontroll.

– Tidligere var det slik at siste siffer i registreri­ngsnummere­t var styrende for når bilen skulle inn til kontroll. Etter 8. februar 2019 er det dato for førstegang­s registreri­ng som danner utgangspun­ktet for fristen. Kjøretøyee­iere får også større fleksibili­tet ved at de kan gjennomfør­e kontrollen når det passer for dem, forklarer avdelingsd­irektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Sikkert ikke et bilde politiet husker tilbake på med saerlig godt humør. Bildet er tatt ved Grimstad i 2016 da politiet måtte avskilte egen bil under en kontroll på grunn av manglende Eugodkjenn­ing.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Sikkert ikke et bilde politiet husker tilbake på med saerlig godt humør. Bildet er tatt ved Grimstad i 2016 da politiet måtte avskilte egen bil under en kontroll på grunn av manglende Eugodkjenn­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway