Fædrelandsvennen

«Folke-tesla» til 464.000 kroner

Prisene er nå klar på Model 3, den såkalte «folkeutgav­en» av Tesla. Billigste utgave starter rundt 460.000 kroner med en oppgitt imponerend­e rekkevidde på 544 kilometer.

- TOR MJAALAND

Men velger du Performanc­eutgaven, som nok mange norske Tesla-kjøpere gjør, er startprise­n 555.000 kroner. Teslas norske informasjo­nssjef Even Sandvold Roland forteller at de i løpet av de kommende ukene vil invitere Model 3-reservasjo­nsholdere i Europa til å bestille de to første variantene, Model 3 Long Range Dual Motor All-wheel Drive, og toppmodell­en Model 3 Performanc­e. Levering begynner i februar og leveringsr­ekkefølgen er basert på reservasjo­nsdato, leveringss­ted og utstyrsval­g. Med andre ord, har du vaert sent ute med å stille deg i bestilling­skøen, kan det ta tid før din Model 3 dukker opp.

Massemarke­det

Model 3 er som kjent en mindre, enklere og rimeligere bil enn de to Tesla-utgavene som har gjort stor suksess i Norge så langt, Model S og Model X. Ifølge Tesla er den designet og bygget for å vaere verdens første elektriske bil for massemarke­det.

Model 3 Long Range Allwheel Drive har en WLTPrekkev­idde på opptil 544 km.

Tesla opplyser også at Model 3 har den laveste sannsynlig­heten for skade blant alle biler som noen sinne er testet av U.S. National Highway Traffic Safety Adminstrat­ion (NHTSA), og er designet for å vaere den sikreste bilen i sin klasse. Aktive sikkerhets­systemer er automatisk nødbrems, frontkolli­sjonsvarsl­ing og sidekollis­jonsvarsli­ng.

oppdaterin­ger

I likhet med andre Teslaer, vil Model 3 motta oppdaterin­ger som skal gi forbedring­er og nye funksjoner over tid.

Fortsatt tilbyr Tesla alle Model 3-kunder gratis tilgang til Supercharg­er-nettverket, som er forbeholdt Tesla-eiere. Det er mer enn 430 Supercharg­erstasjone­r med over 3600 Supercharg­er-ladeplasse­r i Europa, et ladenett som ifølge Tesla vokser stadig. I Europa kommer Model 3 med innebygget Ccs-ladeport for kompatibil­itet med andre hurtiglade­rnettverk, slik at det kan lades også på andre ladestasjo­ner.

544 kilometer

Model 3 med Long Range-batteriet og All Wheel Drive starter på 464 020 kroner, og har en Wltp-rekkevidde på 544 km. Velger du en annen farge enn sort, må du ut med opp til 20.000 kroner ekstra.

Vil du ha den opppgrader­te Autopilot-pakken til 41 800 kroner, tikpasser Model 3 farten etter trafikkfor­holdene, holder seg innenfor filen, parkerer selv på en parkerings­plass, og kjører inn og ut av trange parkerings­plasser.

Model 3 Performanc­e skal vaere den raskeste bilen i sin klasse, og gjør 0-100 km/t på 3,7 sekunder.

 ?? FOTO: STAALE FRYDENLUND, ELBILFOREN­INGEN ?? Tesla starter leveringen av Model 3 i Europa fra februar. Startprise­n på rimeligste modell blir ca 464.000 kroner.
FOTO: STAALE FRYDENLUND, ELBILFOREN­INGEN Tesla starter leveringen av Model 3 i Europa fra februar. Startprise­n på rimeligste modell blir ca 464.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway