Fædrelandsvennen

Partifelle­r mener Mays mistillit-resultat er dårlig

-

Theresa May har fortsatt tillit som partileder i eget parti, men flere av hennes partifelle­r mener resultatet i mistillits­voteringen er for dårlig.

200 av de konservati­ve parlamenta­rikerne stemte for å beholde May som partileder, mens 117 stemte mot.

En av frontfigur­ene i det interne opprøret mot May, Jacob Rees-mogg, sier til BBC at det var et «forferdeli­g resultat for en statsminis­ter» og mener fortsatt hun bør gå av. Partifelle Andrew Bridgen, som også stemte mot May, sier voteringen var «en stor mulighet for å starte nye brexitforh­andlinger med en ny statsminis­ter», men at den muligheten nå er borte.

– PYRRHOS-SEIER

I forkant av avstemning­en skal May ha orientert partifelle­ne om at hun ikke vil stille som kandidat i neste valg.

Skottlands førstemini­ster og Snp-leder Nicola Sturgeon sier i en uttalelse at Mays seier «knapt nok er en pyrrhos-seier», som betyr en seier med store tap, skriver The Guardian. Sturgeon mener May «klamrer seg fast som leder av De konservati­ve», bare nå med enda mindre autoritet.

Sturgeon har vaert en sterk motstander av brexitavta­len fordi hun mener avtalen bringer landet ut av det indre markedet. I Skottland var det flertall mot utmelding i folkeavste­mningen.

SPLITTET PARTI

Det er ingen tvil om at De konservati­ve er et splittet parti etter voteringen. Partifelle Rory Stewart mener imidlertid at det var en «komfortabe­l majoritet» som stemte for May.

– De som sier May burde trekke seg, er folk som for to timer siden sa at hun kom til å tape voteringen. Det ser for meg ikke ut til at de er veldig gode til å anerkjenne resultatet i demokratis­ke avstemning­er, sier Stewart i en uttalelse ifølge The Guardian.

Parlaments­medlem Damian Green kaller imidlertid Mays seier «avgjørende» og sier den gir henne mulighet til å fortsette med å få brexitavta­len i havn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway