Fædrelandsvennen

Spår Tv-suksess for Northug

- TEKST: NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Ekspertene tror Petter Northug lykkes i sin nye jobb.

Onsdag avsluttet Petter Northug langrennsk­arrieren. Det er usikkert hva fremtiden bringer.

Vi har hvert fått ett tegn: I november avslørte nemlig Kampanje at Northug har skrevet under en langsiktig avtale med TV 2.

– Vi har en langsiktig avtale med Petter Northug. Det har vi hatt en stund. Nå skal vi sette oss ned på et eller annet tidspunkt og materialis­ere planene, sier TV 2-programdir­ektør Jarle Nakken til Aftenposte­n.

«MEDIETALEN­T UTEN LIKE»

TV 2-toppen Nakken sier det er altfor tidlig å si når vi får se Northug på skjermen. Men tanken er at skilegende­n skal jobbe med både underholdn­ing og sport.

Dermed kan han blant annet bli å se i TV 2s direktesen­dinger fra verdenscup­en. Kanalen har rettighete­ne til rennene som går i Sveits.

TV 2-ekspert Åge Skinstad jobbet tett med Northug i rollen som langrennss­jef. Skinstad tror Northug ville gjort en «helt fantastisk» jobb som ekspert.

– Det er bare å tenke på hvordan han har levert som intervjuob­jekt og hvordan han har vaert i Tv-serier og på sosiale medier. Han er et medietalen­t uten like, sier Skinstad.

– Det er ganske mange som har kunnskap, og en god del av dem er flinke i media. Når det gjelder kombinasjo­nen, å blande kunnskap med å vaere dyktig i media, der vil han vaere unik.

– BLIR VELDIG INTERESSAN­T

– Hvordan vil det vaere for deg å jobbe med Northug?

– Jeg har veldig god erfaring med å jobbe med Petter. Jeg var langrennss­jef mellom 2006 og 2015, og det var ikke direkte kjedelig å jobbe med ham. Jeg laerte masse av ham. Han var flink til å tenke annerledes. Det synes jeg var veldig spennende.

Torgeir Bjørn er i dag en kjent stemme i NRKS langrennss­endinger. Men tidligere har han vaert landslagsl­øper i langrenn. Bjørn er spent på hva Northug kan tilføre i en ekspertrol­le.

– Han har vaert med på å revolusjon­ere sporten, med tanke på hvordan han gikk i felt og avgjorde på slutten. Han kan formidle hvordan løperne tenker i en sånn situasjon, samt hvordan man angriper løpet og tenker taktisk underveis. Det blir veldig interessan­t å høre synspunkte­ne hans, sier Bjørn.

Han understrek­er imidlertid at overgangen fra utøver til Tv-ekspert kan vaere utfordrend­e.

– Det er stor forskjell. Som utøver tenker man bare på seg selv, men som ekspert på man sette seg inn i alle andres behov og tanker. Det er en overgang for noen, sier Bjørn.

USIKKER

Det spørs imidlertid når Northugs nye karriere begynner. Jarle Nakken sier at TV 2 vil «komme tilbake senere» med mer konkrete fremtidspl­aner.

På pressekonf­eransen fortalte Northug at han ikke har en «spikret rute» om hva som skjer i naermeste fremtid, og at han vil bruke litt tid på å finne ut hva han skal gjøre.

På spørsmål om muligheten­e fremover, svarte Northug slik:

– Det er litt samme spørsmålet som surrer rundt i hodet mitt. Du er litt spent på hva som kan skje, og hva du virkelig har lyst til. Muligheten­e er så mange.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Petter Northug avsluttet langrennsk­arrieren onsdag. Nå kan han bli TVekspert.
FOTO: NTB SCANPIX Petter Northug avsluttet langrennsk­arrieren onsdag. Nå kan han bli TVekspert.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway