Fædrelandsvennen

Serieleder KIF jakter sin tiende seier

- INGER M. WITTEVEEN,

KIF Håndball spiller for sin tiende seier på 11 forsøk når ØIF Arendals rekruttlag gjester Gimlehalle­n lørdag.

Bortsett fra i én kamp, borte mot Naerbø, har Kif-herrene feid all motstand av parketten i høst. I forrige seriekamp vant kristiansa­nderne hjemme over Øyestad, som stilte med mange tidligere elitespill­ere. Bortelaget holdt følge til pause, men ble fraløpt da KIF skrudde opp tempoet utover i 2. omgang. Sluttresul­tatet ble hjemmeseie­r, 34-28. I lørdagens oppgjør mot ØIF Arendal Elite 2 vil KIF møte mange unge og raske bein på den andre banehalvde­len.

– Muligheten­e bør vaere gode, men jeg regner med at ØIF stiller et godt lag. Får vi satt forsvars- og keeperspil­l, tror jeg mye er gjort. Vi ønsker å løpe og sette tempo og tar ikke lett på en eneste kamp. Vi fikk en god opplevelse mot Øyestad sist, spesielt i 2. omgang. Vi skal ha to poeng igjen, og så ta juleferie på tabelltopp, sier Kifkaptein Erlend Årstein Hansen.

Han får støtte av KIFS hovedtrene­r Robin Rosander Haugsgjerd som mener det er fullt mulig å ta poeng, men at det blir en tøff kamp.

BØTTER INN MÅL

En som virkelig fikk testet skuddarmen i forrige Øif-oppgjør, var Mathias Christians­en. Midtbacken hamret inn 14 mål og var samtidig toneangive­nde i både forsvar og angrep. Etter å ha lagt bak seg en fjorårsses­ong med flere lange skadeavbre­kk, er Christians­en endelig skadefri og i god form.

– Jeg føler at formen blir bedre og bedre. Etter at jeg tok ham- stringen (strekkskad­e på baksiden av låret, red.anm.) i fjor, har det vaert mye opptrening og alternativ trening. Jeg begynte ikke å spille håndball før i august- september, så ting har tatt tid, sier playmakere­n, som for øyeblikket troner på sjetteplas­s på toppscorer­lista for avdeling 3, med 53 mål, og best av Kif-erne.

FORSTERKNI­NG SOM RAGER

Ivan Senta er KIFS nysignerin­g. 26-åringen, opprinneli­g fra Makarska i Kroatia, er godt synlig i terrenget med sine 203 cm. Den røslige venstrebac­ken kan varte opp med noen voldsomme langskudd.

Senta har vaert innom det kroatiske U20-landslaget og deltok i 2011 i VM i Argentina. Etter videregåen­de skole og universite­tsutdannel­se i økonomi og ledelse i hjemlandet, har han spilt profesjone­lt i øverste liga i Sveits, Østerrike og Italia. Han rakk å vaere med i Copa Italia før han kom til Norge i høst. Kjaeresten lokket ham nordover. Også hun håndballsp­iller, som har vaert innom det kroatiske landslaget, og som nå jobber som sykepleier og spiller håndball i Stryn. Planen er at hun flytter til Kristiansa­nd.

– Det er så vakkert her og så mange hyggelige mennesker. Og veldig bra treninger, roser kroaten som stortrives i både byen og på laget.

Nå er han på jakt etter jobb ved siden av håndballen.

NY SELVTILLIT

18 poeng og en målforskje­ll på 99 mål har gitt selvtillit for KIF etter fjorårets nedrykk fra 1. divisjon. Men det er et høyt nivå i divisjonen og de beste lagene følger hverandre tett.

– Det er en evig kamp, der det må jobbes hver eneste dag på trening og hvor de må vaere på i hver kamp. Ingenting tas for gitt, konstatere­r assistentt­rener Øyvind Skjeggedal.

Han mener positive holdninger, mye trening og lysten til å gjøre det bra, har vaert utslagsgiv­ende for høstens suksess.

– Jeg vil trekke fram viljen hos spillerne, at de har vaert så positive til økt treningsme­ngde og at de er villig til å jobbe hardt for å endre kulturen i KIF. Og Våg/ Fløy, AK 28 og Randesund som hver uke sender unge spillere til oss på hospiterin­g. Det er utrolig gøy å kunne hjelpe til med utviklinge­n av unge spillere rundt om i klubbene, supplerer hovedtrene­r Rosander Haugsgjerd.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway