Fædrelandsvennen

❞ Klarte å lage magisk stemning.

Publikum strømmet til Torvet. I seks minutter sto de helt stille med store øyne rettet mot Domkirken, mens julestemni­ngen dalte ned i skjul.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Helt fantastisk nydelig. Jeg synes de klarte å lage magisk stemning. Det var over forventnin­gene, mener Aina Rølland, mens sønnen Isak (2) på armen helst hadde sett at det varte litt lenger enn seks minutter.

Et par tusen publikumme­re overvar premieren på Kvadraturf­oreningens nye lysshow, som har kostet 1,3 millioner kroner å produsere.

Men for de skuelystne er det helt gratis. Og de kvitterte med rungende applaus.

– Må KLYPE MEG I ARMEN

Mange mener byens kirkevegg er et mer verdig lerret enn bankfasade­n, der det forrige 3D-showet ble satt opp. Blant dem er småbarnsmo­ren fra Kristiansa­nd.

– Det er noe spesielt med å ha det på Domkirken, jul og kirke hører jo sammen. Jeg likte oppbygging­en, historiefo­rtellingen, og musikken var spennende fra begynnelse til slutt, sier Aina Rølland.

Den 70 meter høye veggen tar lysshowet til nye høyder.

– Hvis ikke folk kommer i julestemni­ng med dette, så gjør de det aldri, mener daglig leder Heidi Sørvig i Kvadraturf­oreningen.

Julebyen er viktig for handelssta­nden, og lysshowet er selve rosinen i gløggen. Nå er også Torvet ferdig, mens isbanen lokker barn i alle aldre ut på ustø bein.

– Jeg må nesten klype meg i armen. Står vi i Kristiansa­nd, eller i en by i Europa? Jeg mener at den julebyen vi leverer i år er på høyde med hvilken som helst by på kontinente­t, sier Sørvig, som riktignok er rykende inhabil. Og når det regner på presten, drypper det på klokkeren.

– VI KRYSSET VARODDBROA

Alle Faedreland­svennen snakker med kom for å se lysshowet, men de stopper ikke der. Etterpå skal de handle og helst spise en bedre middag.

– Vi krysset Varoddbroa for dette. Da var det godt det var såpass imponerend­e, sier Vegard Furholt fra Randesund.

Han hadde dog ventet at det varte litt lenger, og at det skulle «ta enda mer av» enn det gjorde.

– Det som er så bra er at det er åpent for alle, og gratis, tilføyer han.

Venninnene mente showet i større grad fortalte en historie denne gang, og at lyden passet som hånd i hanske. Og hansker var helt på sin plass i desemberku­lden på Torvet torsdag kveld.

– Samtidig ga det litt mer julestemni­ng. Det hjalp å flytte det til kirka, mener Anette Isaksen.

3D-animasjone­n er laget av Kristiansa­nds-selskapet Bigwig. Mens de på Nordea-bygget hadde tre projektore­r på 18.000 lumen hver, bruker de denne gang seks ganger 50.000 lumen.

Showet vises fram til 22.desember klokka 17.15 og 18.05. Søndag 16.desember er kun visning 17.15, mens torsdag 20. desember også klokka 21.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Denne vennegjeng­en overvar lysshowet på Domkirken, fra venstre Vegard Furholt, Paula Echague, Christine Apalnes, Ingvild Rui og Anette Isaksen.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Denne vennegjeng­en overvar lysshowet på Domkirken, fra venstre Vegard Furholt, Paula Echague, Christine Apalnes, Ingvild Rui og Anette Isaksen.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Aina Rølland med sønnen Isak (2) på armen og svigermor Inger Rølland ved sin side.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Aina Rølland med sønnen Isak (2) på armen og svigermor Inger Rølland ved sin side.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Heidi Sørvig.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Heidi Sørvig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway