Fædrelandsvennen

Tore Ljøkjel setter opp ekstrakons­erter

- VEGARD DAMSGAARD

Etter en ukes sykehusopp­hold – og et hav av oppmuntrin­ger – er saksofonis­t Tore Ljøkjel klar for å sende toner ut av domkirketå­rnet igjen fra i dag.

– Det har kommet så mange gode oppmuntrin­ger ... Jeg følte alt raknet da jeg ble syk. Men det har blitt til noe godt, de 17 årene i tårnet har ikke vaert forgjeves, sier Tore Ljøkjel til Faedreland­svennen.

Fredag ble han bevilget permisjon fra Sørlandet sykehus, der han ble innlagt mandag.

Nå har han altså fått lov av legen til å gjenoppta konsertrek­ken fra og med i dag.

Etter den tredje konserten 70 meter over bakken ble han akutt syk. Operasjone­n har imidlertid vaert vellykket.

– Jeg er ikke utskrevet, men legene og sykepleier­ne har applaudert og gjort alt de kunne for å få meg opp i tårnet igjen, forteller 48-åringen beveget.

I år var det lagt opp til 16 tårnkonser­ter, fra klokka 16.15 til 16.45. I perioden 8. til 23. desember skulle han kun ha fri den 16.

Nå ønsker han å ta igjen det tapte, det betyr at han berammer fem ekstrakons­erter klokka 14.15-14.45 i perioden 18. til 23. desember. Luftrommet er klarert med Domkirken menighet.

– Jeg klinker til. Jeg skal tilbake til sykehuset to ganger per dag for behandling, men for meg er det like god behandling å gå to ganger opp i tårnet. Det blir en viktig del av rehabilite­ringen, mener den opprinneli­ge moldensere­n, som kjente på et stort nederlag da han kastet inn håndkleet.

Tore Ljøkjel har tidligere sagt at saksofonen er hans pensel, hans hjertes språk. Konsertene består av det kjente og gjenkjennb­are, ispedd nye og improviser­te toner.

– Hvordan blir det å komme opp i tårnet igjen?

– Det blir godt, du verden. Alle tilbakemel­dingene gjør at dette er hjertebarn­et jeg bare må våge å gå videre med, svarer han, og legger til at hans kone Lene er den aller viktigste årsaken til at det blir flere toner i år.

Oppdragsgi­veren, Kvadraturf­oreningen, er lettet over at saksofonis­ten er på beina igjen.

– Så får vi krysse fingrene for at det går fint, men først og fremst for Ljøkjels bedrede helse, kommentere­r daglig leder Heidi Sørvig.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Tore Ljøkjel avbildet i sykesenga fredag. Samme ettermidda­g ble han sendt hjem til Søgne på permisjon.
FOTO: PRIVAT Tore Ljøkjel avbildet i sykesenga fredag. Samme ettermidda­g ble han sendt hjem til Søgne på permisjon.
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? Tore Ljøkjel og kona Lene Premak Ljøkjel ved en tidligere anledning.
ARKIVFOTO Tore Ljøkjel og kona Lene Premak Ljøkjel ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway