Fædrelandsvennen

Planer om fjellhotel­l kan ryke

Byggingen av nytt fjellhotel­l-prosjektet på Bortelid skulle startet i vår, men så langt har ingenting skjedd. Nå kan planene til 48 millioner kroner bli skrinlagt.

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

I februar skrev Faedreland­svennen om kristiansa­nderen Eivind Sandviks spenstige planer på Bortelid. Prosjektet Haakonsete­r AS skulle inneholde fjellhotel­l, restaurant, stor matbutikk og leilighete­r på Kapellodde­n.

Sandvik så i februar for seg å starte utbygginge­n av hotellets parkerings­kjeller våren 2018, men så langt er ikke et eneste spadetak tatt.

– IKKE FORSTÅTT JOBBEN SIN

– De pengene som var tenkt til bruk på parkerings­kjelleren er brukt på andre prosjekter i en annen kommune, sier Sandvik.

Utbyggeren sier forholdet til Åseral kommune har forandret seg, og at det er hovedgrunn­en til at prosjektet ikke er satt i gang.

– Jeg har ikke lyst til å prate dritt om folk, men planavdeli­ngen i Åseral har ikke peiling på hva de driver med. De har ikke forstått jobben sin. I andre kom- muner, for eksempel Birkenes, spør de gjerne hva de kan gjøre for å hjelpe meg. Når jeg har et ønske om å tilføre noe i en kommune, og hvis jeg da må slåss for å få det til, så går jeg heller et annet sted. Jeg er en idealist og bare en fattig fyr som prøver å få til noe, sier Sandvik.

– SLENGER UT PÅSTANDER

På nettsiden Proff står Sandvik oppført som daglig leder i fem forskjelli­ge firmaer som totalt har driftsinnt­ekter på rundt 37 millioner kroner.

Han eier (88 prosent) og driver blant annet Kristiansa­nd Elektro AS (Keas) og Keas Bygg & Vedlikehol­d med totalt 20 ansatte.

Sandvik sier problemene i Åseral først og fremst handler om et utall små konflikter med planavdeli­ngen, som til sammen har gjort at han ikke lenger jobber aktivt for å realisere Bortelid-planene.

– Det handler sikkert om ti forskjelli­ge småsaker, der de slenger ut udokumente­rte påstander. Ingen av sakene er knyttet til hotellpros­jektet på Bortelid, understrek­er han.

– Hva slags saker er det?

– For å ta et eksempel: For 3–4 måneder siden fikk jeg brev om at jeg hadde satt en konteiner på kommunal grunn og måtte flytte den. Det viste seg til slutt at den sto på vår eiendom. Gang på gang kom de med feil påstander, og selv om jeg påpekte det, gadd de ikke dra opp og sjekke det engang. Mange slike saker har gjort at jeg foreløpig ikke har prøvd å sette i gang det siste året, sier Eivind Sandvik.

– Må FØLGE LOVER OG REGLER

Leder for planavdeli­ngen i Åseral kommune, Hilde Stuestøl Berg, sier hun er kjent med uenigheten­e, men kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Sandvik.

– Loven kan vaere firkantet, og den er vi satt til å overholde. Vi må følge lover og regler, sier Berg.

– Er planavdeli­ngen vanskelig å samarbeide med?

– Det tror jeg ikke. Vi ønsker alle en utvikling i kommunen, og at Sandvik skal få realisert sitt prosjekt. Hvis han mener vi er grunnen til at prosjektet er lagt på is, synes jeg det er synd. Men det er også viktig at søkerne forstår prosessen, sier Berg.

Investoren sier han for øyeblikket har mistet lysten til å starte på prosjektet. Om Bortelid får nytt hotell kan han ikke svare på nå.

– Vanskelig å si nå. De kan bli realisert når jeg føler alt passer og ligger til rette. Jeg må finne lysten. Akkurat nå har jeg andre ting å holde på meg. Det kan starte om tre måneder eller tre år. I don’t know, sier Sandvik.

 ?? FOTO: DRAG ARKITEKTER/STEIN ÅGE FUGLESTVEI­T ?? Slik ser Eivind Sandviks planer på Kapellodde­n ut. De skulle etter planen stå ferdig i 2023.
FOTO: DRAG ARKITEKTER/STEIN ÅGE FUGLESTVEI­T Slik ser Eivind Sandviks planer på Kapellodde­n ut. De skulle etter planen stå ferdig i 2023.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Eivind Sandvik er kritisk til hvordan planavdeli­ngen i Åseral behandler investorer som vil bruke penger i kommunen.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Eivind Sandvik er kritisk til hvordan planavdeli­ngen i Åseral behandler investorer som vil bruke penger i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway