Fædrelandsvennen

Ordfører ble informert

- ESPEN SAND

For halvannen uke siden fikk ordfører Oddmund Ljosland i Åseral en e-post fra Sandvik, der han blant annet beskriver problemene mellom ham og kommunens etat.

– Der forstod jeg det slik at prosjektet på Bortelid er lagt på is, og at pengene er brukt på et prosjekt i Kristiansa­nd som hastet mer. Han forklarer at han opplever planavdeli­ngen som firkantet i forhold til tekniske løsninger, byggetekni­kker, fargevalg og taktekking. Det har vaert så hektisk at jeg ikke har fått tid til å ringe Sandvik opp, sier Ljosland.

– Er planavdeli­ngen i Åseral så vanskelige å samarbeide med?

– Av og til kan folk i administra­sjonen vaere strikse og kanskje litt firkantet, men jeg opplever at de aller fleste er fornøyde. Saksbehand­lingen i Åseral er langt raskere enn man ser i kommunene langs kysten, og det er viktig for mange. Store tunge prosjekter, til flere titalls millioner, er selvsagt mer omfattende, sier Ljosland.

Ordføreren tror ikke administra­sjonen har skylden for at prosjektet ikke blir realisert.

– Jeg kan ikke vaere med på at det er samarbeids­problemer som er hovedgrunn­en. Vi har hatt mange diskusjone­r, men jeg mener vi har hatt en åpen og direkte dialog med Sandvik, og at det er hans økonomiske prioriteri­nger som legger prosjektet på is. Jeg føler ikke vi er i konflikt med Sandvik, og er jeg i Kristiansa­nd så svinger jeg gjerne innom ham, sier ordføreren.

– Hva om investerin­gene glipper for kommunen?

– For Åseral kommune er det alltid synd når prosjekter til flere titalls millioner ikke fører frem. Som ordfører er det noe jeg er lite glad i, for her kunne det blitt hotell, restaurant og butikk. Det betyr arbeidspla­sser, sier Oddmund Ljosland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway