Fædrelandsvennen

Harald Stabell er død

- NTB NTB

Harald Stabell døde lørdag morgen 71 år gammel, etter noen ukers sykdom. Han etterlater seg kone, tre voksne barn og barnebarn.

Dermed har Norge mistet en av sine mest kjente advokater. Harald Stabell ble gjerne omtalt som gentlemans­advokaten og huskes godt for forsvarerr­ollen i svaert profilerte saker. Han hadde blant andre Arne Treholt, Per Orderud og Stein Lillevolde­n på klientlist­en.

Stabell markerte seg tidlig med et stort politisk engasjemen­t. På 1970-tallet var han politisk aktiv i AKP (m-l), og han stilte senere opp på opprop for Rød Valgallian­se.

Han tok juridisk embetseksa­men i 1973 og det er som advokat og forsvarer Stabell huskes best. Norske bedrifter får dermed tilgang til verdens fjerde mest folkerike land – etter nesten åtte år med forhandlin­ger mellom EFTa-landene og Indonesia, poengterer Naerings- og fiskeridep­artementet i en pressemeld­ing.

– Handelsavt­aler er viktige for velstanden vår og gir arbeidspla­sser i hele landet. Vi prioritere­r derfor arbeidet med nedbygging av handelshin­dre og friere handel. I usikre tider preget av proteksjon­isme og handelskri­g er det saerlig viktig for Norge å føre en aktiv handelspol­itikk, sier naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H).

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway