Fædrelandsvennen

Bankansatt har erkjent underslag av fire-fem millioner kroner

- EIVIND KRISTENSEN

Den siktede ansatte i Sparebanke­n Sør tok opp lån i navnene til et titalls kunder. Han har forklart hvordan han gikk fram for å holde lånene skjult.

Mannen ble pågrepet 17. september etter å ha blitt oppdaget av bankens internrevi­sjon.

Han erkjente umiddelbar­t grovt underslag, og å ha tatt opp lån på intetanend­e kunder.

Politiet begynner å danne seg et ganske godt bilde av saken, men er ikke helt i mål med etterforsk­ningen.

– Av den grunn ønsker vi ikke å vaere konkret på omfang, utover at det er tale om underslag på flere millioner kroner og at noen titalls kunder er berørt med fiktive låneopptak, opplyser politiadvo­kat Geir Magne Søfteland til Faedreland­svennen.

– KLIPPET OG LIMTE

Han sier at siktede selv er usikker på størrelsen, men mener underslage­t kan vaere på mellom fire og fem millioner kroner.

– Underslags­pengene er dels benyttet til å betjene egne lån og dels til å betjene lån tatt opp på intetanend­e kunder, sier Søfteland.

Lånene ble holdt skjult for lånekunden ved at renter og avdrag ble betjent med nye irregulaer­e lån.

– Siktede har også erkjent at han i enkelte tilfeller har forfalsket innholdet i bankens årsoppgave til kunde ved hjelp av klipp og lim. Det irregulaer­e lånet ble på denne måten fjernet fra årsoppgave­n og derfor ikke oppdaget av lånekunden, opplyser Søfteland.

– IKKE SKADELIDEN­DE

Han opplyser at siktede er samarbeids­villig overfor politiet, og har bistått dem med å belyse saken så langt han husker.

Låneopptak­ene skal ha foregått i flere år.

– Bankens internrevi­sjon bistår nå politiet i arbeidet med å kartlegge de faktiske forholdene. I den grad kunder er berørt av denne saken, så vil de bli kontaktet av banken. For oss er det viktig å få fram at ingen kunder vil bli skadeliden­de av det som har skjedd, har Rolf Søraker, direktør Konsernsta­b hos Sparebanke­n Sør, tidligere uttalt til Faedreland­svennen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway