Fædrelandsvennen

Brutalt banket opp og ranet

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Etter å ha fått flere slag med hammer og blomsterpo­tte mot hodet, trodde 28-åringen at han ville bli drept.

– Jeg fikk flere slag med hammeren til det pep i hodet og alt ble hvitt. Jeg er glad jeg overlevde, sa mannen i Kristiansa­nd tingrett mandag.

To personer, en mann på 27 år og kvinne på 19 år, er tiltalt for å ha ranet ham for medisiner, en tv og mobiltelef­oner. Hendelsen skjedde i en leilighet i sentrum av Vigeland i Lindesnes i september i fjor.

Mens 27-åringen innrømmer overfallet og ranet, nekter kvinnen for at hun var med på noe som helst.

INN GJENNOM VINDUET

Den tiltalte mannen er fetter av fornaermed­e i saken. Overfallsk­velden lå fornaermed­e og sov på sofaen sin da han registrert­e at noen kom inn gjennom vinduet hans. Det neste som skjer er at han får det første slaget av hammeren i hodet.

– Det var fetteren min som slo mens hun (den kvinnelige tiltalte, red.anm.) stod bak og sa hva han skulle gjøre mot meg, forklarte 28-åringen.

Etter flere hammerslag mot hodet, lå han etter hvert på gulvet.

– Da kom hun og slapp en keramikkpo­tte i hodet på meg, sa han i retten. Også fetteren skal ha brukt potten på ham.

Deretter forlot paret huset mens 28-åringen ble liggende igjen.

– Jeg klarte så å gå hjem til en slektning like ved som fikk tak i ambulanse og legehjelp, fortalte 28-åringen og viste fram et arr han har fått i hodet – angivelig etter hammerslag­ene.

Han sa at han fortsatt har mye smerter i hodet etter volden. Han har dessuten slitt psykisk med redsel for nye overfall.

Ifølge den tiltalte 27-åringen var foranledni­ngen til ranet at han og hans medtiltalt­e ville stjele tilbake medisiner som de mente offeret hadde tatt hos noen andre.

I tillegg ville de konfronter­e ham med beskyldnin­ger om at han skal ha utført et fysisk overgrep mot den 19 år gamle kvinnen og at han skal ha stjålet penger fra et annet familiemed­lem noen uker tidligere.

– Det ble litt voldelig. Mye mer enn det som var meningen, sa 27-åringen i sin forklaring.

Han innrømmet bruk av både hammer og blomsterpo­tten.

– Vi hadde ikke planlagt noe i forkant. Meningen var bare å få tak i de medisinene, sa han i retten.

NEKTER FOR OVERFALL

Kvinnen derimot nekter helt for at hun hadde noe som helst med overfallet å gjøre. Bortsett fra en kort telefonsam­tale på kvelden, skal hun ikke ha hatt noe med sin medtiltalt­e å gjøre denne dagen.

Ifølge henne var hun på ulike steder før hun endte opp hos sin mor.

– Jeg hjalp til med å montere et solarium. Senere på kvelden var jeg sammen med en kamerat, da så vi en film, sa hun i retten.

PREG AV KAMP

Politiførs­tebetjent Knut Ås forklarte i retten at han og en kollega hadde blitt tilkalt til legevakta i Mandal overfallsk­velden der den skadde fornaermed­e var til behandling.

– Vi fikk en liten prat før han ble sendt på sykehus, sa han.

De dro så til leilighete­n til 28-åringen på Vigeland.

– Bopel bar sterkt preg av kaos og kamp. Det var mye blod, saerlig ved sofaen, sa Ås.

Deretter ble de to tiltalte i saken pågrepet og siktet for ran og overfall.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Den 28 år gamle mannen fra Lindesnes ble overfalt og ranet i sitt eget hjem på Vigeland i fjor høst. Hans fetter har innrømmet forholdet. En 19-årig medtiltalt nekter for alt.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Den 28 år gamle mannen fra Lindesnes ble overfalt og ranet i sitt eget hjem på Vigeland i fjor høst. Hans fetter har innrømmet forholdet. En 19-årig medtiltalt nekter for alt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway