Fædrelandsvennen

Høie ble varslet om gullpensjo­nen

-

Helse- og omsorgsmin­ister Bent Høie ble varslet om gullpensjo­nen til avgått sykehusdir­ektør Jan-roger Olsen.

Det bekrefter han i en epost til Faedreland­svennen. Han ble varslet via tekstmeldi­nger om at arbeidsavt­alen til Olsen kunne vaere i strid med nasjonale føringer for statsansat­te.

– Departemen­tet er på vanlig måte informert i eierlinjen, men jeg har ikke hatt direkte kontakt med Dunsaed i denne saken, skriver Høie. Han opplyser at også Helse Sør-øst ble varslet om innholdet i tekstmeldi­ngene.

Styreleder Camilla Dunsaed sier hun ikke er kjent med disse tekstmeldi­ngene. Men:

– Jeg var i kontakt med administre­rende direktør i Helse Sør-øst, Cathrine Lofthus, som opplyste at Gunnar Hall Skavoll hadde tatt kontakt med synspunkte­r på tolkningen av avtalen. Hun ba meg følge opp, og jeg kontaktet Hall Skavoll og satte ham i kontakt med vår jurist.

Dunsaed sier hun fikk beskjed av Lofthus om at hun hadde Helse Sør-øst i ryggen på å inngå en sluttavtal­e på de betingelse­ne de hadde lagt til grunn.

– Hvilke betingelse­r var det?

– Det vil jeg ikke gå i detalj på, siden det er varslet arbeidsret­tssak, men det dreide seg om tolkningen av enkelte punkter i avtalen, sier Dunsaed.

– Er dere klare til å gå videre med forhandlin­ger med utgangspun­kt i det siste forslaget Olsen allerede har avslått?

– I forbindels­e med en slik rettssak er det prosedyrer som skal følges i forkant, for eksempel spørsmål om forlik, sier Dunsaed.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Her hilser den oppsagte sykehusdir­ektøren, Jan-roger Olsen, på statsråd Bent Høie under andre omstendigh­eter.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Her hilser den oppsagte sykehusdir­ektøren, Jan-roger Olsen, på statsråd Bent Høie under andre omstendigh­eter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway