Fædrelandsvennen

En hedersmann er borte

- VIDAR KLEPPE Demokraten­e JAN PEDERSEN,

Det var med stor sorg jeg mottok dødsbudska­pet om at min partikolle­ga, Mr. Start og medmennesk­e, Karsten Johannesse­n, i en alder av 93 år var gått bort.

●●Hedersmann­en som hadde et stort og godt hjerte for sine medmennesk­er og fotballen gjennom hele sitt liv.

I 2002 var han med som en av grunnlegge­rne av Demokraten­e mangeårig medlem av lokallaget i Kristiansa­nd og Vest-agder. Senere også som medlem av Demokraten­es senioravde­ling.

Mine tanker og kondolanse­r går til Karsten Johannesse­n sin kone Solveig, og øvrig familie som Karsten var så glad i - og til alle hans venner i fotballen, politikken og i det sosiale liv som nå har mistet en god og klok venn som vi alle hadde så kjaer. Først 25. desember kunne en f.eks. spise kjøttmat igjen. Vi har en tradisjon på Sørlandet om å spise torsk den siste fastedagen som var 24.12, altså julekvelde­n. Fra juledag er det slutt på fasten. Jeg lurer på hvor mange sørlending­er som vet at torskemidd­ag er en fasterett som ble spist på julaften (siste dag i advent).

Du verden hvor vi trenger fastetiden! Ikke bare sett fra et ernaerings­synspunkt og total helse. Det er ikke moralisme!

Men enda mer trenger kirken å bruke faste som forberedel­se til de store kirkefeste­ne i året. Da får adventstid­en en riktig mening. Da er en knyttet til ham som Gud sa var hans sønn.

Den rette advent begynner i å vente på han som kommer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway