Fædrelandsvennen

Bush og Trump

-

Eks-president George Bush har nylig blitt fulgt til gaven av en hel verden, med avisoversk­rifter som samstemt skriver: «Farvel til en gentleman!»

●●En ekstra god attest får han av Franklin Graham, sønn til verdenseva­ngelisten Billy Graham. Ifølge ham var Bush d.e. president i en periode da amerikansk politikk var preget av mer anstendigh­et enn nå. Han mener at Bush d.e. er en av USAS største presidente­r gjennom tidene: «Slike ledere kunne vi trenge flere av i vår tid».

De fleste av oss skulle nok ønske Trump ville laere noe av Bush d.e. når det gjelder høflighet, raushet og vennlig omtale av politiske rivaler, men følgene av et fatalt politisk feilgrep på tampen av hans presidentt­id, ødelegger likevel noe av Bush sitt gode navn og rykte.

Terrororga­nisasjonen PLO og dens leder, Yasser Arafat, befant seg på slutten av 1980-årene i Tunis som en landsforvi­st terrorgrup­pe, som var utstøtt av det gode selskap. President George Bush d.e. foretok, i denne kritiske fasen for PLO og Arafat, det fatale, politiske feilgrep å forlede israelske ledere og norske medløpere til å ta PLO inn i den politiske varmen. Hvis ikke ville USA gå tilbake på sitt løfte om å finan-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway