Fædrelandsvennen

Valldøl vant Vm-mønstring

- SVEIN OLAV UTISTOG,

Aron Åkre Rysstad (19) fra Valle IL vant sprinten i klassisk stil under Vmmønstrin­gen på Hovden lørdag.

Aron vant både prologen og finalen og forteller her om sin jubeldag:

– Jeg våknet på lørdag og kjente meg veldig «på» og pigg i kroppen. Hodet var på plass og jeg var veldig sulten på å gå til topps.

Det var en veldig god prolog med seier og jeg dro på meg masse selvtillit for resten av dagen. I kvart- og semifinale­n handlet det om å komme seg greit videre uten å bruke for mye krefter. Det gikk helt etter planen og det lå an til en bra finale.

I finalen gjorde jeg et perfekt taktisk løp og kjørte gode svinger, før det var å kline til i siste bakken. Der klarte jeg å karre til meg noen meter før oppløpet og kunne kontroller­e inn til seier. Veldig godt fornøyd med det. At jeg vant både prologen og finalen, var den bes- te Vm-søknaden jeg kunne lagt inn for dagen.

Men uttaket er ikke endelig, det må først gjennomfør­es gode renn rett etter nyttår på Konnerud. Gjør jeg det greit der, er det gode muligheter for en VM- billett.

Søndag var det 10 km skøyting og en litt tyngre dag for meg. Kroppen var utladet etter sprinten og jeg mangler ennå litt selvtillit i skøyterenn. Har slitt med skøytingen de siste åra og trenger nok litt tid på meg for å bygge det opp igjen.

På treningen i det siste har jeg lagt ekstra fokus på å gjennomfør­e spesielt hardøktene 10/10, og lete etter den gode følelsen. Har jeg hatt tyngre dager, har jeg droppet å følge planen og heller vente til jeg har kommet på «plussiden» igjen for hele tida å bevare den gode følelsen. Jeg har kuttet veldig mye ned på styrketren­inga i årets sesong for å redusere totalbelas­tningen og heller få hardøktene tilnaermet perfekte.

 ?? FOTO: HOVDEN SKIGYMNAS ?? Aron Åkre Rysstad la inn en meget sterk søknad til junior-vm-deltakelse i Lahti i januar etter å ha vunnet både prologen og sprinten i lørdagens renn. Han represente­rer Valle IL, og er med Hovden skigymnas på samlinger og skirenn.
FOTO: HOVDEN SKIGYMNAS Aron Åkre Rysstad la inn en meget sterk søknad til junior-vm-deltakelse i Lahti i januar etter å ha vunnet både prologen og sprinten i lørdagens renn. Han represente­rer Valle IL, og er med Hovden skigymnas på samlinger og skirenn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway