Fædrelandsvennen

Gumpen kjøper opp to

Gumpen Gruppen utvider ytterliger­e, og kjøper nå opp to bilforhand­lere i samme slengen.

- HENRIK IHME

– Prisen holder vi for oss selv. Men både kjøper og selger synes det ble en fornuftig pris, sier leder av Gumpen Gruppen, Per Helge Gumpen, til Faedreland­svennen.

Det er bilvirksom­heten og bilanlegge­ne til Bergskås-familien på Notodden som nå kjøpes opp. Gumpen overtar 50 prosent av aksjene i Bilsentere­t AS og Autosenter­et Notodden AS 1. januar 2019, mens den andre halvdelen av aksjene overtas 1. januar 2021.

Kjøpet må innom Konkurrans­etilsynet for å godkjennes der.

– Det regner vi med skal gå greit, bemerker Gumpen.

– Vi fikk en forespørse­l om vi ønsket å kjøpe, og vi hadde god kjemi med dem. Vi er allerede i Grenland, med 10 år i Skien og fem år i Porsgrunn, så det var et naturlig valg.

– Vi satser godt i Telemark, sier Per Helge Gumpen.

NYE MERKER

Bilsentere­t AS er merkeforha­ndler for Volvo og Mazda, og vil bli nye bekjentska­per for Gumpen Gruppen. Autosenter­et er merkeforha­ndler for Volkswagen personbile­r og Volkswagen nyttekjøre­tøy, som på ingen måte trenger noen introduksj­on for det kjente Kristiansa­nd-firmaet.

Selskapene har totalt 55 ansatte som alle følger med over til Gumpen. Terje Bergskås fortsetter som daglig leder i Bilsentere­t og Gregar Høydal fortsetter som daglig leder i Autosenter­et, framgår det av en pressemeld­ing.

Autosenter­et endrer navn til Gumpens Auto Notodden AS, mens Bilsentere­t beholder sitt navn. De to selskapene hadde en samlet omsetning på 340 millioner kroner i 2017.

ENDRINGER I BRANSJEN

Per Helge Gumpen sier at endringene i bransjen skjer raskt, og at selskapet er helt nødt til å kunne snu seg rundt når nødvendig.

– 2018 har gått rimelig bra. Det skjer mye, blant annet i Grenland, men vi hadde et godt marked og vi tror det også vil fortsette neste år, sier han.

I pressemeld­ingen fra Gumpen heter det at transaksjo­nen skjer som en følge av en konsolider­ing i bilbransje­n i Norge og i resten av Europa.

«Strategien til produsente­ne er at de ønsker faerre og større eiere som er enda bedre rustet til å møte de utfordring­ene som naturlig vil komme i bransjen framover», heter det.

Gumpens Auto AS hadde et resultat før skatt på nesten 50 millioner kroner i 2017.

 ??  ?? Per Helge Gumpen, leder av Gumpen Gruppen, ved en tidligere anledning.arkivfoto
Per Helge Gumpen, leder av Gumpen Gruppen, ved en tidligere anledning.arkivfoto

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway