Fædrelandsvennen

«Intelligen­te» bildører står snart for døren

-

●●Teknologil­everandøre­n Continenta­l lanserer intelligen­te bildører, som vil åpne seg selv – og aldri slå borti en annen bil på parkerings­plassen.

Continenta­l er i Norge mest kjent som dekkprodus­ent, men det tyske selskapet er også verdens nest største underlever­andør til bilindustr­ien. – Få ting er så irriterend­e som parkerings­bulker. Hvis alle biler får intelligen­te dører vil parkerings­bulker vaere en saga blott, uttaler produktsje­f hos Continenta­l Dekk Norge, Knut Knudsen i en pressemeld­ing fra selskapet.

De intelligen­te dørene er først og fremst utviklet med tanke på selvkjøren­de biler. Når bilene skal kjøre av seg selv, trenger de også dører som åpner seg av seg selv, og dørsysteme­t er laget slik at dørene vil åpne seg når passasjere­n naermer seg.

 ?? FOTO: CONTINENTA­L ?? De såkalte intelligen­te dørene skal vises frem for første gang på en messe i USA i januar. Her ser vi en prototype.
FOTO: CONTINENTA­L De såkalte intelligen­te dørene skal vises frem for første gang på en messe i USA i januar. Her ser vi en prototype.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway