Fædrelandsvennen

Oslo Spektrum utsolgt

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Samtlige 6740 billetter til Nm-finalene i Oslo Spektrum i romjula er revet bort.

– Det er veldig moro. Dette blir konge, selv om vi får leve med at ikke alle setene blir fylt under alle kampene. Men jeg kan ikke huske sist det var helt utsolgt på finalen, sier Morten Løvø, billettans­varlig i Vipers.

FESTDAG

Lørdag 29. desember er det håndballen­s festdag, og Vipers er en av hovedattra­ksjonene ettersom de skal spille Nm-finale mot Storhamar. Tidligere på dagen spilles juniorfina­lene mellom Byåsen og Sola (jenter 20) samt gutter 20-finalen mellom Baekkelage­t og Naerbø. Og etter Vipersstor­hamar spilles herrefinal­en Elverum-halden.

Alle de nesten sju tusen som har billett, har tilgang til alle fire finalene.

Vipers hadde tilgang til 1400 billetter til 695 kroner (billigste pakke), men solgte bare drøyt halvparten - mot 1016 i fjor. De resterende ble lagt ut for salg på det åpne markedet til 350 kroner, som da kun inkluderer kampbillet­t.

– KINKIG TIDSPUNKT

– Vi blir 700–800 Vipersfans. Det er nok litt kinkig at kampen spilles i ei helg, og når vi spør om folk skal kjøpe billett, er det mange som forteller at de skal til Hovden eller Bortelid. I fjor profittert­e vi nok også litt på at det hadde mer nyhetens verdi, selv om motstanden er en helt annen i år, sier Løvø og sikter til at det er tabelltoer Storhamar som er motstander i år.

Mens Vipers i fjor slo Stabaek, som rykket ned fra eliteserie­n.

Norges Håndballfo­rbund er naturlig nok meget fornøyd med at finalene er utsolgt.

– At en arena på denne størrelsen blir utsolgt selv i romjula, bekrefter hvilken posisjon håndballen har hos det norske publikumme­t. sier Jan-erik Aalbu i Håndbalfor­bundet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway